To Fools Bar φέρνει το fine drinking στο Μαρούσι!

Τι μπορεί να συμβεί όταν δύο καλοί φίλοι, με κοινούς παρονομαστές την αγάπη για δημιουργία, αμέτρητα “χιλιόμετρα” πίσω από τα μπαρ της Αθήνας και “εμμονή” με την τελειότητα, αποφασίζουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα;

Η απάντηση βρίσκεται “κρυμμένη” σε μια πανέμορφη στοά στο κέντρο του Αμαρουσίου, μόλις 50 μέτρα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Το Fools Bar άνοιξε τις φιλόξενες πόρτες του το φθινόπωρο του 2022 και έκτοτε δεν σταματά να εκπλήσσει τα βόρεια προάστια (και όχι μόνο) με τις μαγικές του γεύσεις, τις καλλιτεχνικές του δράσεις και τις εναλλακτικές του προτάσεις. “Δίνουμε έμφαση στην ποιότητα, στην πρώτη ύλη και στη φιλοξενία“, τονίζουν χαρακτηριστικά οι δημιουργοί του εγχειρήματος, οι βραβευμένοι bartenders Βασίλης Μαχαίρας και Νίκος Θωμάς, που έχουν καταφέρει να δώσουν έναν μοναδικό χαρακτήρα στο Fools.

Ο εξωτερικός χώρος, άλλωστε, θυμίζει νησί και αυτό δεν το βρίσκει κάποιος εύκολα στον “κλεινόν άστυ”. Οι γεμάτες ελληνικό καλοκαίρι μυρωδιές από τα φυτά (βουκαμβίλιες, ρυγχόσπερμα, γιασεμί, κτλ) στην αυλή του Fools, σε συνδυασμό με τον χαλαρό φωτισμό και την παρεΐστικη διαμόρφωση του χώρου, “ταξιδεύουν” τους επισκέπτες του στις Κυκλάδες. Στον εσωτερικό χώρο, τα βιτρώ φωτιστικά κλέβουν την παράσταση. “Το μπαρ είναι χώρος χαλάρωσης και απόλαυσης. Θέλουμε να προσφέρουμε μια συνολική, καθολική εμπειρία. Φεύγοντας από το Fools, θέλουμε να νιώθεις καλύτερα από ότι πριν έρθεις“, σημειώνουν οι εμπνευστές του, που εδώ και χρόνια “υπηρετούν” με συνέπεια το responsible και fine drinking.

Όσο για τα κοκτέιλ τους, το… μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις ποιο να διαλέξεις. Με δυνατές γεύσεις, εξαιρετικά ποιοτικές πρώτες ύλες και συνταγές-ορισμός του out of the box thinking, ο Βασίλης και ο Νίκος έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν μοναδικό κατάλογο. Πάντως, παράπονο δεν θα έχουν ούτε οι φαν της μπύρας και του κρασιού, καθώς υπάρχουν εξαιρετικές και βραβευμένες ελληνικές επιλογές.

Εκτός από τα βράδια, το Fools είναι ένα όμορφο μέρος να επισκεφθείς και τα πρωινά. Με εκπληκτικό καφέ και γευστικότατες προτάσεις για brunch, είναι ότι πρέπει για να αρχίσει η μέρα ή για ένα “διάλειμμα” ανάμεσα στις υποχρεώσεις. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το φαγητό στο Fools. Το πλατώ τυριών-αλλαντικών με ελληνικά προϊόντα κορυφαίας ποιότητας, χειροποίητες πίκλες και μια συγκλονιστική μαρμελάδα ντομάτας, είναι… εμπειρία, όπως και τα σάντουιτς με τα μοναδικά ψωμιά (lobster bread  κ.ά.), όπου για παράδειγμα η παραδοσιακή λατινοαμερικάνικη σάλτσα τσιμιτσούρι συναντά ελληνικό αλλαντικό!

Εκτός από τα ποιοτικά του προϊόντα, το Fools ξεχωρίζει και για την προσεγμένη του μουσική, ενώ δε λείπουν τα guest από κορυφαίους DJs, αλλά και live εμφανίσεις. Κάνουν όλα τα παραπάνω ένα high end bar, με χαλαρό κλίμα, τόσο διαφορετικό; Μη βιάζεστε. Ο Βασίλης και ο Νίκος έχουν αποφασίσει να δίνουν βήμα σε νέους καλλιτέχνες και με αγάπη κάνουν ότι μπορούν για να προβάλλουν το έργο τους. Το πατάρι του Fools έχει ήδη φιλοξενήσει εκθέσεις αρκετών ταλαντούχων  φωτογράφων, εικαστικών και ζωγράφων, ενώ δε λείπουν και τα pop up shops.

Το Fools Bar έχει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα και ήρθε στο Μαρούσι για να μοιράσει και να μοιραστεί όμορφες στιγμές. Μια και μόνο επίσκεψη, μπορεί να σε πείσει ότι οι άνθρωποί του έχουν μεράκι και ξέρουν πώς να παντρέψουν τη γεύση, με όμορφες μουσικές, ευχάριστο κλίμα και καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

info

Διεύθυνση: Ερμού 24, Μαρούσι
Τηλ.: 210 802 9343
Instagram: https://instagram.com/fools.bar.marousi
Facebook: https://www.facebook.com/Fools.Bar.Marousi