Η επιλογή του νερού καθορίζει την ευεξία μας

Μια από τις βασικές συμβουλές των ειδικών για καλή υγεία, ιδανική σιλουέτα και ευεξία ήταν πάντα η κατανάλωση μιας «γενναίας» ποσότητας νερού στην καθημερινότητά μας. Και μάλιστα για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα οι ειδικοί συμβουλεύουν να είμαστε και αυστηρά συνεπείς σ’ αυτή μας τη συνήθεια.

Το νερό άλλωστε είναι το 2 ο σημαντικότερο στοιχείο για τον άνθρωπο μετά το οξυγόνο.
Είναι απόλυτα λογικό η ευεξία μας να εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ποσότητα που προσλαμβάνουμε μέσα στη μέρα ενώ αυτό που φαίνεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι η ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε. Ένα μεγάλο λάθος που γίνεται από τους περισσότερους από εμάς είναι ότι σπάνια δίνουμε σημασία στη σύσταση και στις ετικέτες των εμφιαλωμένων νερών. Προφανώς αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα αν μας ενδιαφέρει πραγματικά να βελτιώσουμε και να διαφυλάξουμε την ευεξία μας. Το οφείλουμε στον εαυτό μας να αναζητάμε πάντα το καλύτερο νερό!
Ένα νερό υψηλής ποιότητας και γεύσης από μια μυθικής ομορφιάς τοποθεσία είναι το Φυσικό Μεταλλικό και Φυσικώς Ανθρακούχο νερό AQUA Carpatica. Το AQUA Carpatica από τα Καρπάθια Όρη, μας προσφέρει όλα όσα χρειαζόμαστε και ακόμη περισσότερα!
Τα Καρπάθια Όρη είναι σε παγκόσμια κλίμακα η ιδιαίτερη πατρίδα των Φυσικών Μεταλλικών Νερών και ειδικότερα των Φυσικώς Ανθρακούχων Νερών. Μέσα σ’ αυτά τα δάση των Καρπαθίων κρύβονται φυσικές πηγές που αναβλύζουν γάργαρο νερό όπως ακριβώς και η πηγή του AQUA Carpatica. Μια πηγή που ανακαλύφθηκε το 2000, εξερευνήθηκε και αναλύθηκε η σύσταση του νερού της για 10 ολόκληρα χρόνια και το 2010 ξεκίνησε η εμφιάλωση του.
Τα Καρπάθια όρη είναι μια τεράστια έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που καλύπτεται από παρθένα, απάτητα δάση ελατών και βελανιδιών, με πανίδα ένα
σημαντικό πληθυσμό άγριων ζώων. Τα δάση των Καρπαθίων είναι αγνά, καθώς δεν
υπάρχουν εργοστάσια, άξονες μεταφορών, ούτε μαζικές αγροτικές καλλιέργειες που
μπορεί να επιβαρύνουν το υπέδαφος με λιπάσματα. Στο υπέδαφος, η γεωλογική δομή
των Καρπαθίων εμπεριέχει σβησμένα παλαιά ηφαίστεια που αναβλύζουν ακόμη φυσικό διοξείδιο του άνθρακα. Οι γεωλογικές σχισμές μεταξύ ασβεστολιθικών δολομιτών και ηφαιστειογενών πετρωμάτων επιτρέπουν την άνοδο και την ανάμιξη αυτού του διοξειδίου του άνθρακα με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού.
Το Φυσικό Μεταλλικό και το Φυσικώς Ανθρακούχο νερό AQUA Carpatica, εμφιαλώνονται το καθένα στην πηγή του, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί όπου απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Το αποτέλεσμα; Δροσερό, απαλό, βελούδινο κι ευχάριστο στη γεύση αλλά και χωρίς καμία
επίγευση Φυσικό Μεταλλικό και Φυσικώς Ανθρακούχο νερό.
Ένα από τα χαρακτηριστικά του AQUA Carpatica που το καθιστά ένα «θαύμα της παρθένας φύσης» είναι το γεγονός ότι είναι το μοναδικό νερό στον κόσμο με μηδέν Νιτρικά (Φυσικώς Ανθρακούχο νερό) και σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (Φυσικό Μεταλλικό νερό). Γιατί όμως αυτό είναι σημαντικό για τον οργανισμό μας; Τα Νιτρικά (ΝΟ3) είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες που ναι μεν είναι ευεργετικές για τα φυτά, είναι όμως επιβλαβή και ανεπιθύμητα για τον οργανισμό και την υγεία μας. Η μεγάλη και ανεξέλεγκτη χρήση των Νιτρικών- λιπάσματα στη γεωργία, έχει σαν αποτέλεσμα τα φυτά πλέον να μην μπορούν να τα απορροφήσουν και έτσι ένα μεγάλο μέρος τους να εισχωρεί στον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρύνοντας χημικά τη σύνθεση των υπογείων υδάτων και πόρων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με ειδική Οδηγία της θεωρεί τα Νιτρικά ως τον κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη και επιβάλει τον περιορισμό της χρήσης τους. Σε 7 Ευρωπαϊκές χώρες, (Γερμάνια, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Τσεχία) έχουν εκδώσει Δημόσια σύσταση θέτοντας ως μέγιστο επιτρεπτό όριο νιτρικών στο νερό τα 10mg/l σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες όπως τα βρέφη, τα παιδιά, τις εγκυμονούσες και τις θηλάζουσες. Για τον λόγο αυτό, το AQUA Carpatica αποτελεί το ιδανικό νερό για τις συγκεκριμένες ομάδες. Γνωρίζοντας τη σημασία του AQUA Carpatica για την υγεία των παιδιών, η εταιρεία κυκλοφορεί και συσκευασία kid
με το πρωτοποριακό ειδικό στόμιο-πιπίλα που διευκολύνει τα παιδιά να το πίνουν χωρίς να βρέχονται τα ρούχα τους κι έτσι οι μητέρες έχουν ένα άγχος λιγότερο.
Τα νερά AQUA Carpatica έχουν ήδη κατακτήσει σημαντικές παγκόσμιες αγορές, και γίνονται ανάρπαστα έχοντας ήδη λάβει 88 Διεθνή Βραβεία και διακρίσεις κυρίως για την ποιότητα και τη γεύση του. Ένα θαύμα της παρθένας φύσης.