Επιτυχία: από τη θεωρία στην πράξη

Καλημέρα SayYesser και καλή εβδομάδα!!!

Όπως έχει πει η Μάγια Αγγέλου «Επιτυχία είναι να σου αρέσει ο εαυτός σου, να σου αρέσει αυτό που κάνεις και να σου αρέσει ο τρόπος που το κάνεις».
Γι’ αυτό και εγώ έψαξα και σου βρήκα tips για να πάμε ένα βήμα πιο κοντά σε ό,τι θεωρεί ο καθένας μας επιτυχία.

Οι σκέψεις γίνονται πράξεις
Όσο πιο συχνά επαναλαμβάνεται μια σκέψη, τόσο πιο εύκολο θα είναι για το μυαλό μας να την ανακαλέσει και να ενεργήσει σύμφωνα με αυτήν. Να θυμάσαι πως χρειάζονται τρεις έως πέντε θετικές σκέψεις για να “αντισταθμίσουν” μια αρνητική. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση των σκέψεών μας και να κάνουμε μια σκόπιμη προσπάθεια να δημιουργήσουμε θετικές σκέψεις για να παράγουμε θετικά πράγματα στη ζωή μας.

Βρίσκουμε τον σκοπό μας και βάζουμε στόχο
Η μαγεία βρίσκεται στο πάθος, στον σκοπό και στα όνειρα που υπάρχουν μέσα μας. Μόλις καταλάβουμε τον σκοπό μας, το βάζουμε στόχο και κάνουμε προσπάθειες να τον πετύχουμε. Δεν γίνεται να είμαστε παθητικοί σε ό,τι αφορά εμάς και τους στόχους μας, αντιθέτως πρέπει να παίζουμε ενεργό ρόλο στις αποφάσεις μας αλλά και στο πού θέλουμε να καταλήξουμε. Θυμήσου: δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούμε να κάνουμε όταν είμαστε ευθυγραμμισμένοι με τον σκοπό μας.

Εμπόδια; Τα ξεπερνάμε!
Όλοι έχουμε εκείνους τους τομείς στη ζωή μας όπου αγωνιζόμαστε. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι ο κόσμος είναι γεμάτος γνώση που είναι προσβάσιμη στα χέρια μας αν επιλέξουμε να την αναζητήσουμε και να τη χρησιμοποιήσουμε. Ανεξάρτητα από τους περιορισμούς μας, το υπόβαθρό μας και οποιαδήποτε άλλα απρόβλεπτα εμπόδια, μπορούμε ακόμα να έχουμε τον έλεγχο του αποτελέσματος επειδή έχουμε τη δύναμη να επιλέξουμε διαφορετικά.

Οραματίσου

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους επιτυχίας σε οτιδήποτε είναι να είσαι οραματιστής. Ένας οραματιστής είναι ένας ονειροπόλος που μπορεί να κατακτήσει όλα όσα φαντάζεται. Είναι ο πιο δυνατός λύτης όλων των προβλημάτων αφού θα τον βρίσκεις πάντα στην πρώτη γραμμή και πάντα πρόθυμο να διεκδικήσει αυτό που οι άλλοι τρέμουν να αγγίξουν. Σκέψου τι θέλεις και επιδίωξέ το, παραμερίζοντας τον όποιο φόβο αισθάνεσαι. 

Να περιβάλλεσαι από καλούς ανθρώπους
Η επιτυχία καθορίζεται από τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Είναι θετικοί; Έχουν χαρούμενη διάθεση; Πώς μας επηρεάζουν οι αλληλεπιδράσεις τους; Μας υποστηρίζουν; Μας γεμίζουν με ενέργεια; Αυτές είναι οι ιδιότητες που χρειαζόμαστε να εισπράττουμε αλλά και να ανταποδίδουμε στον πιο στενό μας κύκλο.

Να είσαι ασταμάτητος
Όταν είσαι ασταμάτητος, σημαίνει ότι είσαι πρόθυμος να βρεις έναν τρόπο ακόμα κι αν δεν ξέρεις πώς θα κάνεις κάτι. Σημαίνει ότι παρά το πόσοι αρνητές στέκονται στον δρόμο σου, θα βρεις έναν τρόπο να τους ξεπεράσεις ό,τι κι αν γίνει. Όταν λες ναι σε πράγματα, όσο μικρά κι αν είναι, και δεσμεύεσαι και τα κατακτάς, τότε η ζωή ξεδιπλώνεται μπροστά σου και η επιτυχία είναι πιο κοντά από ποτέ.

Tip of the Day: Πρέπει να είσαι αποφασισμένος για τη νίκη. Να το νιώθεις μέσα σου πως είσαι ατρόμητος και τίποτα δεν θα σου σταθεί εμπόδιο. Ο μισός δρόμος προς την επιτυχία είναι η αποφασιστικότητα να κερδίσεις και να κατακτήσεις τους στόχους σου.
Να θυμάσαι: έχουμε τη δύναμη, το μυαλό και την ικανότητα να αποκτήσουμε ό,τι θέλουμε.
Μπορούμε πραγματικά να ξεκλειδώσουμε όποια πόρτα στέκεται κλειστή -εμπόδιο μπροστά μας, όταν έχουμε την ακλόνητη αποφασιστικότητα να κάνουμε δικό μας αυτό που επιθυμούμε.