Σνακ που βελτιώνουν τη μνήμη

Close up of a man salting his sandwich at dining table.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neurology, καταναλώνοντας τουλάχιστον 3 μερίδες δημητριακών ολικής άλεσης ημερησίως, προστατεύουμε τη μνήμη μας από τη φθορά που έρχεται με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, η καθημερινή κατανάλωση τριών μερίδων τροφών ολικής άλεσης έχει συνδεθεί με χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και λιγότερο λίπος στην κοιλιά. Μπορείτε λοιπόν να εντάξετε στη διατροφή σας σνακ που περιέχουν δημητριακά ολικής άλεσης, όπως είναι οι μπάρες δημητριακών, οι μπαγκέτες ολικής άλεσης, η πίτσα με ζύμη ολικής άλεσης και τα ποπ κορν! Ακόμη, τα μπισκότα βρώμης είναι μια πολύ καλή επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας.