National Gazpacho Day σήμερα (6/12) και θα φτιάξουμε αυτό το ελαφρύ γεύμα που μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό, πρώτο πιάτο ή γεύμα.
Θα χρειαστούμε:
500 γρ. ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 κρεμμύδι σε κομμάτια
1 αγγούρι με τη φλούδα, χοντροκομμένo
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια
1 πιπεριά κέρατο σε κομμάτια
40 ml ελαιόλαδο
40 ml ξύδι λευκό ή βαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
3 αποξηραμένα ντοματίνια κομμένα σε κομμάτια
αλάτι, πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
φύλλα φρέσκου βασιλικού
κρουτόν
ελαιόλαδο
Πώς γίνεται:
– Βάζουμε στο μίξερ τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το αγγούρι, τις πιπεριές, τα αποξηραμένα ντοματίνια και το σκόρδο.
– Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύδι και αλατοπίπερο και τα περνάμε στην υψηλή ταχύτητα για 1 λεπτό. Για να γίνει πιο αραιό το μίγμα προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό. Ελέγχουμε τη γεύση και διορθώνουμε αν χρειαστεί, κατά βούληση.
– Το σερβίρουμε παγωμένο, σε μπολ ή σε βαθιά πιάτα. Γαρνίρουμε με κρουτόν, έξτρα ελαιόλαδο, φύλλα βασιλικού ή/και κομμάτια λαχανικών.
Απολαμβάνουμε!