Ποιο είναι το χειρότερο μέρος του μαγειρέματος; Το καθάρισμα φυσικά. Γι’ αυτό αγαπάμε αυτή τη συνταγή: ψήνονται όλα μαζί, σε μία λαμαρίνα χωρίς να γεμίσουμε τον νεροχύτη ένα σωρό κατσαρόλες και τηγάνια!
Θα χρειαστούμε:
• 4 μπούτια κοτόπουλου (ή άλλο μέρος)
• 1½ κιλό καρότα σε λωρίδες
• 1-2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
• 1 ολόκληρο σκόρδο
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο
• αλάτι και μαύρο πιπέρι
Πώς γίνεται:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα (ή στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε).
2. Απλώνουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια σε μία στρώση.
3. Τοποθετούμε το σκόρδο στη λαμαρίνα, έχοντας αφαιρέσει το πάνω μέρος του.
4. Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε το δεντρολίβανο.
5. Αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο τα μπούτια κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε πάνω από τα λαχανικά.
6. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η πέτσα του κοτόπουλου και να μαλακώσουν τα καρότα, για 20 με 30 λεπτά (αναλόγα με τον φούρνο μας). Γυρίζουμε τα μπούτια και από την άλλη πλευρά έτσι ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.
7. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!