Τα AI gadgets του μέλλοντος είναι ήδη εδώ!

Στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, Consumer Electronics Show (CES)στο Λας Βέγκας, έλαβαν μέρος 135.000 συμμετέχοντες και στο επίκεντρο βρέθηκε η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία εφαρμόζεται σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η διαστημική τεχνολογία και οι μεταφορές.

Πάμε να δούμε μερικά από τα AI gadgets που κέρδισαν τις εντυπώσεις!

Ο κάδος AI

Η ιταλική Ganiga παρουσίασε έναν κάδο απορριμμάτων που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη ώστε να αναγνωρίζει τον τύπο των απορριμμάτων που τοποθετούνται σε αυτόν μέσω μιας κάμερας. Στη συνέχεια, απορρίπτονται στο κατάλληλο σημείο. Ο Hoooly «μεγιστοποιεί το σύστημα ανακύκλωσης» και το κόστος του είναι περίπου 4.000 ευρώ, το οποίο η εταιρεία ελπίζει να μειώσει…

Ο βοηθός HR

Η γαλλική Obo-World διαθέτει έναν εικονικό βοηθό ανθρώπινου δυναμικού που μπορεί να μειώσει τον χρόνο που χρειάζεται για την εξέταση των υποψηφίων για θέσεις εργασίας. Ειδικότερα, ο εικονικός βοηθός εξοικονομεί το 80% του χρόνου κατά την πρόσληψη!

«Η αναζήτηση υποψηφίων για να δούμε αν ενδιαφέρονται για τη θέση εργασίας, αν έχουν τα κατάλληλα προσόντα καθώς και ο έλεγχος για το αν ακόμη εξακολουθούν να ψάχνουν για μια θέση εργασίας απαιτεί πολύ χρόνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής Mathieu Masclez.

Ο ανιχνευτής υγείας κατοικίδιων ζώων

Η Invoxia κυκλοφόρησε ένα gadget για να γίνουν τα κολάρα σκύλων και γατών πιο έξυπνα. Μπορεί να μετρήσει την υγεία και τη δραστηριότητα του κατοικίδιου ζώου και  μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε οποιοδήποτε υπάρχον κολάρο. Ζυγίζει μόλις 36 γραμμάρια. Το Minitailz ανιχνεύει πόσο το κατοικίδιό σας κοιμάται, τρέχει, τρώει κ.α.

Το μαξιλάρι AI

Το Motion Pillow ήρθε για να λύσει το πρόβλημα του ροχαλητού! Μπορεί να διακρίνει όλες τις διαταραχές θορύβου και να αναγνωρίζει διαφορετικούς τύπους συχνοτήτων ροχαλητού. Λειτουργεί διογκώνοντας απαλά το μαξιλάρι, το οποίο είναι κατασκευασμένο με αφρό μνήμης, για να μετακινήσετε το κεφάλι σας και να σταματήσετε το ροχαλητό.

Το R1 που… ονειρεύεται να καταργήσει τα τηλέφωνα

Το R1 είναι ένας AI «σύντροφος τσέπης» που κοστίζει 199 δολάρια. Ο δημιουργός του, η Rabbit, που έχει συγκεντρώσει 30 εκατ. δολάρια από επενδυτές, το περιγράφει ως μια νέα γενιά συσκευής συγκριτικά με το απλό τηλέφωνο. Λένε πως έχει εκπαιδευτεί σε υπάρχουσες διεπαφές και ότι η συσκευή, που ενεργοποιείται με τη φωνή, μπορεί να εκτελεί διάφορες εργασίες για λογαριασμό του χρήστη.