Tα ακριβότερα παπούτσια στον κόσμο

Σήμερα θα δούμε μερικά από τα ακριβότερα παπούτσια στον κόσμο. Πρόκειται φυσικά για μοναδικές δημιουργίες σε τιμές που… ζαλίζουν!

Moon Star Shoes του Antonio Vietri

Τα ψηλοτάκουνα πέδιλα Moon Star Shoes του Ιταλού σχεδιαστή Antonio Vietri με κόστος 19,9 εκατομμύρια δολάρια παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2019 στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας MIDE (Made in Italy, Designed in Emirates). Τα Moon Star Shoes έχουν τακούνι που αποτελείται από συμπαγή χρυσό, διακοσμημένο με διαμάντια 30 καρατίων. Η έμπνευση προέρχεται από τον διάσημο ουρανοξύστη Burj Khalifa στο Ντουμπάι.

Για να δημιουργηθούν αυτά τα εντυπωσιακά πέδιλα εργάστηκε μία ομάδα 30 ατόμων. Μάλιστα έχει προστεθεί ένα μικρό κομμάτι από μετεωρίτη που ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή το 1576! Πρόκειται για τον μετεωρίτη Campo del Cielo που έπεσε στη Γη πριν από 4.200-4.700 χρόνια και ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα από μέλη του ισπανικού στρατού!

Diamond Shoes by Jada Dubai x Passion Diamond

Τα Diamond Shoes είναι γόβες από χρυσό που έχουν διακοσμηθεί με διαμάντια πολλών καρατίων και το κόστος τους φτάνει τα 17 εκατομμύρια δολάρια!

Diamond Stilettos από την Debbie Wingham

Τα Diamond Stilettos της Βρετανίδας σχεδιάστριας Debbie Wingham είναι εντυπωσιακά και πολυτελή πέδιλα με διαμάντια. Τα τακούνια έχουν πάρα πολλά πολύτιμα πετράδια, όπως σπάνια ροζ διαμάντια και μπλε διαμάντια.Έχουν χρυσές σόλες και φερμουάρ, καθώς και χρυσό χρώμα 24 καρατίων στο δέρμα. Το κόστος τους; 15,1 εκατομμύρια δολάρια!

Les Ruby Slippers του Harry Winston
Το 1989, ο Ρόναλντ Γουίλσον αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στην 50ή επέτειο του «The Wizard of Oz». Το γυναικείο ζευγάρι παπουτσιών με κόστος 3,2 εκατομμύρια δολάρια, διαθέτει ρουμπίνια 1.350 καρατίων καθώς και διαμάντια 50 καρατιών.

Rita Hayworth Heel του Stuart Weitzman

Κάτι από τη λάμψη και την αίγλη του Χόλιγουντ έχει αυτό το ζευγάρι που είναι στολισμένο με σκουλαρίκια από διαμάντια, ρουμπίνια και ζαφείρια που φορούσε η σταρ Rita Hayworth. Τα συγκεκριμένα παπούτσια δεν είναι προς πώληση. Ανήκουν στην κόρη της Hayworth, την πριγκίπισσα Yasmin Aga Khan. Η αξία τους πάντως είναι 3,1 εκατομμύρια δολάρια.