Ανακαλύφθηκαν περισσότερα από 100 νέα είδη ζώων!

Tα είδη ζώων που βρίσκονται στον πλανήτη είναι πολύ περισσότερα από όσα γνωρίζουμε… και νομίζουμε!

Περισσότερα από 100 νέα είδη ζώων ανακαλύφθηκαν σε αχανή υποβρύχια οροσειρά.

Εντυπωσιακά κοράλλια και ψάρια σε έντονο κόκκινο χρώμα συγκαταλέγονται στα άγνωστα μέχρι τώρα πλάσματα που φωτογραφήθηκαν σε υποθαλάσσια οροσειρά έξω από τη Χιλή.

Η αποστολή του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Schmidt χρησιμοποίησε τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο με σκοπό να χαρτογραφήσει 53.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα βυθού στις ωκεάνιες ράχες της Νάζκα και του Ίλα Σαλάς υ Γομέζ, που βρίσκονται δυτικά των ακτών της Νότιας Αμερικής. Είναι εντυπωσιακό ότι σε βάθη μέχρι 4.500 μέτρων, αναγνωρίστηκαν περισσότερα από 100 υποψήφια νέα είδη!

Κοράλλι που μοιάζει με δαντέλα! Εντοπίστηκε σε βάθος 1.419 μέτρων.

Καλαμάρι του είδους Mastigoteuthis. Βρέθηκε σε βάθος 1.000 μέτρων.

Δεν περίμεναν να ανακαλύψουν τόσα πολλά νέα είδη!
Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην αποστολή δεν προσδοκούσαν ότι θα ανακάλυπταν πάνω από 100 νέα είδη. «Ξεπεράσαμε κατά πολύ τις προσδοκίες μας» είπε ο δρ Χαβιέ Σελάνες, επκεφαλής της αποστολής. «Ήταν αναμενόμενο να ανακαλύψουμε νέα είδη σε αυτές τις απομονωμένες και ελάχιστα εξερευνημένες περιοχές, όμως ο αριθμός που βρήκαμε, ειδικά για κάποιες ομάδες όπως η σπόγγοι, ήταν πραγματικά απίστευτος».

Ανακαλύφθηκαν και τέσσερις κορυφές!
Οι δύο οροσειρές εκτείνονται από τις ακτές της Χιλής μέχρι το Νησί του Πάσχα καταμεσής του Ειρηνικού. Το μήκος ξεπερνά τα 3.000 χιλιόμετρα. Η αποστολή πέρα από τα πολλά είδη που ανακάλυψε, είχε και μία ακόμα επιτυχία:Ανακάλυψε τέσσερις άγνωστες ως τώρα κορυφές. Η ψηλότερη ονομάστηκε Σολίτο και φτάνει σε ύψος 3.350 μέτρων από τον ωκεάνιο πυθμένα.