Mία φωτογραφία… πολλά συναισθήματα!

Μια εκπληκτική εικόνα μιας νεαρής πολικής αρκούδας που παρασύρεται για ύπνο… σε ένα παγόβουνο, από τον Βρετανό ερασιτέχνη φωτογράφο Nima Sarikhani, κέρδισε το βραβείο People’s Choice Photographer of the Year Wildlife.

«Η συναρπαστική και συγκλονιστική εικόνα του Sarikhani μας επιτρέπει να δούμε την ομορφιά και την ευθραυστότητα του πλανήτη μας» δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Δρ Ντάγκλας Γκουρ.

«Η εικόνα του που προκαλεί σκέψη είναι μια έντονη υπενθύμιση του αναπόσπαστου δεσμού μεταξύ ενός ζώου και του οικοτόπου του και χρησιμεύει ως οπτική αναπαράσταση των επιζήμιων επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του κλίματος και της απώλειας οικοτόπων».

Ο Sarikhani έφτασε σε αυτήν την εντυπωσιακή εικόνα μετά από τρεις ημέρες αναζήτησης για πολικές αρκούδες μέσα από πυκνή ομίχλη στα ανοιχτά του αρχιπελάγους Svalbard της Νορβηγίας.

Οι λάτρεις της φωτογραφίας άγριας ζωής και της φύσης από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να ψηφίσουν από μια σύντομη λίστα 25 εικόνων.

Ακολουθούν τέσσερις εξαιρετικοί φιναλίστ.

The Happy Turtle, Tzahi Finkelstein

Ο Tzahi Finkelstein φωτογράφιζε πουλιά της ακτής, όταν εντόπισε μια βαλκανική χελώνα λιμνών να περπατά στα ρηχά νερά. Η λιβελούλα προσγειώθηκε απροσδόκητα στη μύτη της χελώνας.

Starling Murmuration, Daniel Dencescu

Ο Daniel Dencescu πέρασε ώρες ακολουθώντας τα ψαρόνια στην πόλη και τα προάστια της Ρώμης, στην Ιταλία. Τελικά, μια ήρεμη μέρα του χειμώνα, η μουρμούρα στροβιλίστηκε σε σχήμα γιγάντιου πουλιού.

Shared Parenting, Mark Boyd

Δύο λέαινες είχαν πάει για κυνήγι, αφήνοντας τα πέντε μικρά τους κρυμμένα όλη τη νύχτα σε πυκνούς θάμνους, στο Maasai Mara Mara της Κένυας.

Επιστρέφοντας από την ανεπιτυχή αποστολή τους, κάλεσαν τα μικρά να βγουν στο ανοιχτό λιβάδι και άρχισαν να τα φροντίζουν.

Aurora Jellies, Audun Rikardsen

Προστατεύοντας τον εξοπλισμό του σε ένα αυτοσχέδιο αδιάβροχο περίβλημα, ο Audun Rikardsen χρησιμοποίησε το δικό του σύστημα για τη ρύθμιση της εστίασης και του διαφράγματος κατά τη διάρκεια μιας μόνο έκθεσης, καθώς οι μέδουσες του φεγγαριού συρρέουν στα δροσερά φθινοπωρινά νερά ενός φιόρδ έξω από το Tromsø, στη βόρεια Νορβηγία, που φωτίζεται από το βόρειο σέλας.

Ποια φωτογραφία σας άρεσε περισσότερο;

info

Οι πέντε εικόνες θα εκτίθενται στο διαδίκτυο και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου έως τις 30 Ιουνίου.

Φωτογραφίες: Wildlife Photographer of the Year