Ο πρώτος γάμος με… εικονικό σύντροφο!

Το καλοκαίρι είναι εποχή που γίνονται πολλοί γάμοι. Η Alicia Framis ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον δικό της… ανυπομονεί να παντρευτεί ένα ολόγραμμα!

Η Alicia Framis λοιπόν θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα παντρευτεί εικονικό σύντροφο, και συγκεκριμένα ένα ολόγραμμα που σχεδίασε η ίδια και είναι προσαρμοσμένο να «ικανοποιεί όλες τις συναισθηματικές της ανάγκες». Κατέληξε σε αυτήν την απόφαση θέλοντας να  αντικατοπτρίσει την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου, τεχνητής νοημοσύνης και σύγχρονης τέχνης. Όπως λέει χαρακτηριστικά “η τεχνητή νοημοσύνη εξακολουθεί να είναι στενά συνδεδεμένη με την επιστήμη και της λείπει η ποίηση, η τέχνη και η ζεστασιά”.



Γνωρίζοντας τον AILex

Φαντάσου να αναπολείς σχέσεις του παρελθόντος σου και τελικά να δημιουργήσεις ένα ολόγραμμα – συνοθύλευμα αυτών των σχέσεων που να το ερωτευτείς τόσο που θέλεις να το παντρευτείς! Για την Alicia Framis μπορεί καμία από τις προηγούμενες σχέσεις της να μην είχε happy end, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ίδια παραιτήθηκε από την ιδέα του γάμου και της σχέσης των ονείρων της… έφτιαξε η ίδια αυτό που θεωρεί ιδανικό…

Αυτό το διάστημα μάλιστα η καλλιτέχνιδα ασχολείται με τον σχεδιασμό του νυφικού της και καθορίζει τι θα φορέσουν οι παρευρισκόμενοι. Ο γάμος θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στην οροφή του μουσείου Depot Boijmans Van Beuningen στο Ρότερνταμ.

Το πρωτότυπο μενού 
Η Alicia Framis είναι επιφορτισμένη και με τη δημιουργία μοριακών τροφίμων για το γαμήλιο γεύμα. Το μενού θα απολαύσουν τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ανθρωποειδή και δημιουργείται σε συνεργασία με το μουσείο LAM, το ολλανδικό μουσείο τέχνης τροφίμων.

Η καθημερινότητα με ένα ολόγραμμα…
Η Alicia Framis μοιράζεται στο Instagram στιγμές από την καθημερινότητά της – όπως να απολαμβάνει το γεύμα της με τον σύντροφό της, AILex. Η επιθυμία της είναι να  εξερευνήσει τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενσωματώσει το ολόγραμμα – σύντροφο στην καθημερινή της ζωή: «Θέλω να κάνω ένα καλλιτεχνικό ντοκιμαντέρ που θα περιλαμβάνει σχέδια, συνεντεύξεις με άλλες γυναίκες, σκίτσα για τα σώματα, τα χέρια, τα ρομαντικά όνειρα, τις οικιακές καταστάσεις και την καθημερινή ζωή του συντρόφου μου. Θέλω να εξερευνήσω πώς να ενσωματώσω το ολόγραμμα στην καθημερινή μου ζωή».

@inffohub

Alicia Framis, the first woman to marry a hologram, an intelligent hologram who satisfies all her emotional needs. #information #knowledge

♬ original sound – Info HUB