Τι είναι το hair training & το face rolling

Τελευταία ακούμε όλο και περισσότερο για το “hair training”. Μήπως ήρθε η ώρα να… προπονήσουμε τα μαλλιά μας ώστε να τα εκπαιδεύσουμε να “συμπεριφέρονται” όπως θέλουμε;

Το hair training έχει να κάνει με την αλλαγή της ρουτίνας λουσίματος των μαλλιών μας και αποσκοπεί στην παράταση του χρόνου ανάμεσα σε κάθε λούσιμο. Ουσιαστικά εκπαιδεύουμε  τα μαλλιά μας να παράγουν λιγότερη λιπαρότητα με την πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με αυτό το hair trend καλό είναι να λούζουμε τα μαλλιά μας λιγότερο και όχι σε καθημερινή βάση. Το hair training έγινε viral στο TikTok όταν η δημιουργός του αποκάλυψε πως δεν είχε λούσει τα μαλλιά της για 25 ημέρες και υποστήριζε πως ήταν ακόμα φρέσκα σαν να είχε μόλις βγει από το κομμωτήριο! Αυτό είναι σίγουρα υπερβολικό και ακραίο, ωστόσο οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν πρέπει να λούζουμε καθημερινά τα μαλλιά μας.

Εάν λουζόμαστε πιο αραιά, το τριχωτό της κεφαλής μας θα παράγει λιγότερη λιπαρότητα και έτσι τα μαλλιά μας θα έχουν καλύτερη εμφάνιση και σταδιακά δεν θα είναι απαραίτητο να λουζόμαστε πάρα πολύ συχνά.

Face rolling

Τα face rollers είναι τα βασικά εργαλεία αυτής της τεχνικής. Είναι κατασκευασμένα από νεφρίτη ή ροζ χαλαζία και με αυτά κάνουμε ήπιο μασάζ στο πρόσωπό μας. Σκοπός του μασάζ είναι να τονωθεί το λεμφικό σύστημα, όπως επίσης να μειωθεί το πρήξιμο και να αυξηθεί η ροή του αίματος. Έτσι το δέρμα μας θα φαίνεται λαμπερό. Οι κεφαλές των rollers έχουν διάφορα μεγέθη, καθώς άλλα προορίζονται για μεγάλες επιφάνειες π.χ. μάγουλα και άλλα για μικρότερες π.χ. κάτω από τα μάτια.

Tο κλειδί της επιτυχίας είναι οι σωστές κινήσεις

Αν δεν χρησιμοποιούμε σωστά τα beauty rollers δεν θα δούμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Πρέπει να κατευθύνουμε το face roller προς τα πάνω, δεδομένου ότι θέλουμε να πετύχουμε ένα μίνι lifting, δηλαδή να ανασηκωθεί το πρόσωπό μας και όχι το αντίθετο!

Tip
Προτιμήστε να κάνετε face rolling το πρωί και ιδανικά με κρύο roller για καλύτερο αποτέλεσμα. Βάλτε για λίγη ώρα στο ψυγείο το roller και ξεκινήστε το αναζωογονητικό μασάζ!