Τορτελίνια με μανιτάρια

National Tortellini Day αύριο (13/2) και θα φτιάξουμε ένα γευστικό και αγαπημένο ιταλικό πιάτο.

Θα χρειαστούμε:
500γρ. τορτελίνια
250γρ. μανιτάρια σε φέτες (φρέσκα ή κονσέρβα)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
120ml λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
μπαχάρι σε σκόνη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο σκληρό τυρί

Πως γίνεται:
– Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ, αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα.
– Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
– Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μπαχάρι, “σβήνουμε” με το κρασί και σκεπάζουμε το σκεύος αφήνοντας τα υλικά να ψήνονται σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το κρασί.
– Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο μείγμα μανιταριών μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
– Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικο τριμμένο τυρί.
Απολαμβάνουμε!

TIP
Αντί για τορτελίνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ζυμαρικό μας αρέσει.