Aντέχεις μια ώρα χωρίς κινητό;

Όσοι ανήκουν στην Gen-Z έμαθαν να ζουν με κινητό. Οι μεγαλύτεροι, στην πορεία της ζωής τους έκαναν το κινητό προέκταση του χεριού τους… και το σκρολάρισμα είναι δεύτερη φύση όλων! Ποιος μπορεί να αντέξει μία ώρα χωρίς κινητό;

Δεν είναι μόνο η επικοινωνία. Είναι η εργασία, οι αγορές, η διασκέδαση, οι σχέσεις… είναι όλα μέσα σε μία μικρή και απολύτως απαραίτητη συσκευή. Είναι η ζωή μας μέσα σε ένα κινητό… Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να το αποχωριστούμε… ούτε λεπτό!

One More Hour: Είναι μια πρωτοβουλία της εταιρίας Hinge, η οποία δημιούργησε ένα βίβλιο που περιλαμβάνει τρόπους για να αντέξουμε έστω και μία ώρα χωρίς κινητό. Είναι μια πρόκληση, ένα παιχνίδι ή κάτι παράλογο; Το Phonebook είναι ένας οδηγός για να συνδεθούμε ξανά με τον πραγματικό κόσμο! Μήπως ήρθε, λοιπόν, η ώρα για ένα break από τον ψηφιακό κόσμο που τόσο αγαπάμε και στον οποίο έχουμε εθιστεί;

Η Hinge και η φιλοσοφία της

“Σχεδιασμένο για διαγραφή”: Αυτή η φράση βρίσκεται στον πυρήνα της Hinge, που είναι μια εφαρμογή γνωριμιών. Όραμά της είναι η τεχνολογία να μας ωθεί πιο κοντά τον έναν στον άλλον και όχι να μας περιορίζει πίσω από μια οθόνη, απομακρύνοντάς μας.

Καταπολεμώντας την “επιδημία μοναξιάς”

Πρόσφατα η Hinge αποφάσισε να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της “επιδημίας μοναξιάς”. Όπως αποκαλύπτει έρευνα του Survey Center on American Life, το 56% των Gen-Zers αισθάνονται μόνοι τουλάχιστον μία με δύο φορές τον μήνα.

Το Phonebook μας προτείνει επιλογές… χωρίς σύνδεση

Η ζωή μας είναι συνεχώς online… αν αποσυνδεθούμε είναι σαν να είμαστε ψάρια έξω από το νερό. Τι μπορούμε να κάνουμε; Το Phonebook είναι ένας έντυπος οδηγός με ιδέες και εναλλακτικές δραστηριότητες για να μας δείξει πώς μπορούμε να ζούμε ευχάριστα και δημιουργικά εκτός σύνδεσης και εκτός οθόνης! Το σχήμα του θυμίζει smartphone, η συσκευασία του κουτί iPhone, αλλά το περιεχόμενο διαφέρει πολύ! Το βιβλίο σχεδιάστηκε για να χωράει στην παλάμη του ενός χεριού, όπως ακριβώς το κινητό μας. Προσφέρει πάνω από 100 ιδέες για να βοηθήσει τους νέους να αξιοποιήσουν την ημέρα τους χωρίς κινητό. Υπάρχουν ιδέες και προτάσεις για όλους, ανάλογα με τις κλίσεις και τις προτιμήσεις τους.

Πιο κοντά… στον εαυτό μας

Στόχος του Phonebook δεν είναι να έρθουμε μόνο πιο κοντά στους άλλους αλλά να πλησιάσουμε περισσότερο και τον εαυτό μας! Να συνδεθούμε με την εσωτερική μας φωνή, με τις σκέψεις μας, με τα συναισθήματά μας. Να αφιερώσουμε χρόνο σε εμάς και σε όσους θέλουμε να γνωρίσουμε καλύτερα ή να μοιραστούμε εμπειρίες.

Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε…

Sketchie, η νέα selfie!

Μία σελίδα που κάνει εντύπωση είναι αυτή που αναφέρεται στην εναλλακτική της selfie! Λέγεται sketchie και αξίζει να το δοκιμάσουμε! Αντί να προσπαθούμε να βγάλουμε την τέλεια selfie, μπορούμε να τη ζωγραφίσουμε.

Τα βήματα:

Συναντιόμαστε με ένα φιλικό μας πρόσωπο.

Ποζάρουμε σε έναν καθρέφτη μαζί.

Ζωγραφίζουμε τη στιγμή όπως αποτυπώθηκε στο μυαλό μας!

Ήξερες ότι…

Η πρώτη selfie στον κόσμο τραβήχτηκε το 1839

Η selfie ως καλλιτεχνική έκφραση δεν είναι κάτι που ξεκίνησε στην εποχή μας. Το 1839, ο νεαρός τότε Robert Cornelius τράβηξε την πρώτη selfie στον κόσμο! Ήταν ένας
ερασιτέχνης χημικός και λάτρης της φωτογραφίας από τη Philadelphia. Η selfie τραβήχτηκε στο πίσω μέρος του καταστήματος φωτιστικών που διατηρούσε η οικογένειά του. Τράβηξε τη φωτογραφία αφαιρώντας το καπάκι του φακού και τρέχοντας στο κάδρο όπου κάθισε για ένα λεπτό πριν καλύψει ξανά τον φακό. Ο Cornelius, που εργαζόταν τότε στο κατάστημα, είχε εξειδικευτεί στην ασημοποίηση. Ένας πελάτης τον προσέλαβε για να κατασκευάσει μια επάργυρη πλάκα και τότε ο εκείνος άρχισε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την όλη διαδικασία. Πειραματίστηκε αρκετά και ένας από τους πρώτους καρπούς της έρευνάς του ήταν η αυτοπροσωπογραφία του!