Ένα αεροδρόμιο από το μέλλον…

Το Ντουμπάι φημίζεται για τα εντυπωσιακά κτίρια, τους ουρανοξύστες και τα εμπορικά κέντρα που αποτελούν πόλο έλξης για ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης. Εκεί βρίσκεται το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, ύψους 828 μέτρων, το Burj Khalifa, και τώρα σχεδιάζεται το μεγαλύτερο και πιο… πολυτελές αεροδρόμιο στον κόσμο. Ένα αεροδρόμιο που έρχεται από το μέλλον και τον κόσμο των παραμυθιών!

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum, γνωστό ως Dubai World Central, από το 2013 υποδέχεται επιβατικές πτήσεις. Το Al Maktoum φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο και το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο. Ειδικότερα, όταν ολοκληρωθεί η επέκταση του αεροδρομίου, θα μπορεί να εξυπηρετεί 160 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο, και 12 εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων! Το Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum “θέλει” να εξελιχθεί σε έναν φουτουριστικό «μεγα-κόμβο» και κατ’ επέκταση να αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε!

Dubai World Central: Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό…

Πρόσφατα, στο πλαίσιο της αεροπορικής έκθεσης του Ντουμπάι είδαμε ένα τρισδιάστατο μοντέλο με έξι διαδρόμους και τρεις τερματικούς σταθμούς.

Παρόλο που δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης, πιστεύεται ότι το Ντουμπάι θα μπορούσε να αποκτήσει ένα νέο αεροδρόμιο στη δεκαετία του 2030. Το αεροδρόμιο τώρα εξυπηρετεί μια μικρή ομάδα αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, που εκτελούν κατά βάση δρομολόγια προς την Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και την Κεντρική Ασία. Το Al Maktoum χρησιμοποιείται επίσης για τη συντήρηση και την επισκευή αεροσκαφών. Επιπρόσθετα, υποδέχεται τζετ και πτήσεις charter.

Υπάρχει… ανταγωνιστής!

Τον τίτλο του μεγαλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο διεκδικεί και άλλο ένα αεροδρόμιο, το King Salman που βρίσκεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Λέγεται ότι θα διαθέτει έξι διαδρόμους προσγείωσης και θα εξυπηρετεί 120 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Αναμένεται να εκτείνεται σε 57 τετραγωνικά χιλιόμετρα και εκτιμάται ότι θα φιλοξενεί πάνω από 100 εκατομμύρια επιβάτες.

Ποιο αεροδρόμιο λέτε να κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο;

Ταξιδιωτική εμπειρία στο αεροδρόμιο Τσάνγκι

Συνήθως πηγαίνουμε στο αεροδρόμιο με σκοπό να ταξιδέψουμε σε κάποιο μέρος και εκεί να ζήσουμε ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες… Το αεροδρόμιο Τσάνγκι, όμως, που βρίσκεται στη Σιγκαπούρη, προσφέρει από μόνο του μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στους επισκέπτες του.

Έχει βραβευτεί πολλές φορές ως το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου. Το σήμα κατατεθέν του είναι το αξίας πάνω από ένα δισεκατομμύριο κτίριο, το Jewel. Είναι κατασκευασμένο με βασικό υλικό το γυαλί, και μέσα στους δέκα ορόφους του ο επισκέπτης βρίσκεται σε ένα πραγματικό, πανέμορφο δάσος! Εκεί υπάρχει και ο μεγαλύτερος περίκλειστος καταρράκτης της γης!