Οι ρίζες του μανδραγόρα

Η ζωή της Ιουλίας ανατρέπεται όταν ανακαλύπτει ότι είναι υιοθετημένη. Γίνεται άλλος άνθρωπος. Και ξεκινάει την αναζήτηση της βιολογικής της μητέρας στην Ουγγαρία, ιδιαίτερα στο Σίοφοκ -μια πόλη δίπλα στη λίμνη Μπάλατον-, όπου έχει γεννηθεί, με απροσδόκητες εξελίξεις. Όταν η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο καταφέρνει να ξεφύγει… με όχι απαραιτήτως νόμιμα μέσα και επιστρέφει στην Αθήνα. Εκεί ανακαλύπτει την αγάπη της για τη λογοτεχνία.
Σε κάθε βιβλίο της οι ιστορίες βρίσκουν τη συγγραφέα και όχι το αντίθετο. Αρχίζει μια νέα αναζήτηση στην Πορτογαλία σ’ ένα πανέμορφο ψαροχώρι στις ακτές του Ατλαντικού, τη Ναζαρέ, για να βρει τον βιολογικό της πατέρα. Σε ένα απομονωμένο φρούριο δίπλα στο φάρο της Ναζαρέ, ανακαλύπτει ότι το να σκαλίζεις το παρελθόν δεν είναι πάντα καλή ιδέα. Στην Παλιά Αθήνα είναι θαμμένο ένα μυστικό που όταν έρθει στην επιφάνεια θα τη στοιχειώσει.
Παρουσιάζεται ανάγλυφος ο πίνακας της Αθήνας του 1913, μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, όπου φαντασία και πραγματικότητα περιπλέκονται, με τους ανθρώπους της εποχής, τις συνήθειες και την καθημερινότητά τους…