About mushrooms

Τα μανιτάρια έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και περιέχουν λίγες θερμίδες. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Πολλοί νομίζουν πως τα μανιτάρια είναι λαχανικά. Όμως, είναι μύκητες. Τα βρώσιμα μανιτάρια είτε καλλιεργούνται είτε φυτρώνουν στα δάση και στα λιβάδια όπως συμβαίνει και με τα δηλητηριώδη. Γι’ αυτό και αν δεν γνωρίζουμε πολύ καλά τις ποικιλίες τους, είναι επικίνδυνο να τα συλλέγουμε μόνοι μας!

Ποιο είναι το μανιτάρι των παραμυθιών;
Θυμάστε το χαρακτηριστικό μανιτάρι που βλέπαμε στα παραμύθια που είχε κόκκινο “καπέλο” και άσπρες βούλες; Αυτό είναι το amanita muscaria. Πρόκειται για άγριο μανιτάρι με παραισθησιογόνο δράση!

Say Yes and Get Impresed!

Blue Milk Mushroom

Eίναι γνωστό ως Mπλε Μανιτάρι Γάλακτος και πρόκειται για ένα βρώσιμο μανιτάρι και πωλείται σε αγροτικές αγορές στην Κίνα, τη Γουατεμάλα και το Μεξικό.

Bitter Oyster ή αλλιώς Πικρό Στρείδι

Αυτό το μανιτάρι είναι πολύ μικρό και πικρό. Έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική ως στυπτικό και ως καθαρτικό.

Golden Jelly Fungus

Κίτρινος Εγκέφαλος ή Χρυσός Μύκητας Ζελέ! Κάποια από τα είδη του παράγουν πολυσακχαρίτες, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τον ιατρικό τομέα, λόγω της βιολογικής τους δραστηριότητας.

Pixie’s Parasol (Mycena interrupta)

Τα συναντάμε στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νέα Καληδονία και τη Χιλή. Το στέλεχος κυμαίνεται τυπικά από 1 έως 2 cm μήκος και 0,1 έως 0,2 cm πάχος.