Δ. Μασούτης Α.Ε.: Το Greek Dream στα καλύτερά του!

Πόσο χαίρομαι όταν βλέπω ελληνικές εταιρείες να αναπτύσσονται όλο και περισσότερο και να σημειώνουν τη μία επιτυχία μετά την άλλη!

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχα τη χαρά να βρεθώ στην Κέρκυρα όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου, ανακαινισμένου, και μεγαλύτερου καταστήματος της Δ. Μασούτης στο νησί. Βρίσκεται στο 1ο χλμ Εθνικής Οδού Λευκίμμης, εκτείνεται συνολικά σε 1.600 τ.μ. και απασχολεί 30 εργαζόμενους.

Η ηγετική παρουσία της Δ. Μασούτης στην Κέρκυρα

Η ηγετική παρουσία της Δ. Μασούτης στην Κέρκυρα αποτυπώνεται με τη λειτουργία 18 καταστημάτων σε καίρια σημεία του νησιού. Ο αριθμός μάλιστα είναι υπερδιπλάσιος συγκριτικά με τον αριθμό καταστημάτων του ανταγωνισμού. Βέβαια, η Δ. Μασούτης διαχρονικά επενδύει στην ανάπτυξη στην Περιφέρεια και τα καταστήματά της ξεχωρίζουν για την αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία που προσφέρουν στους καταναλωτές. Στην Κέρκυρα, η εταιρεία απασχολεί συνολικά 314 εργαζομένους, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τοπική οικονομία. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι διατηρεί αναλλοίωτο τον οικογενειακό χαρακτήρα, που αποτελεί άλλωστε μια από τις βασικές αξίες της Δ. Μασούτης.

info

Το 2022 η εταιρεία πρόσθεσε στο δίκτυό της 18 νέα καταστήματα Μασούτης στην Κέρκυρα.
– Aπό τους 314 εργαζόμενους, τα 230 άτομα είναι γυναίκες και 84 άντρες, συμβάλλοντας ουσιωδώς στην τοπική οικονομία, διατηρώντας αναλλοίωτο τον οικογενειακό χαρακτήρα και τις αρχές ισότητας που βρίσκονται στον πυρήνα του DNA της εταιρείας.
Η Δ. Μασούτης Α.Ε. διατήρησε το σύνολο των εργαζόμενων στα καταστήματα που εξαγοράστηκαν ή συγχωνεύτηκαν.
Μέσα στο 2025 η εταιρεία θα εγκαινιάσει και το πρώτο cash & carry στην Κέρκυρα, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί η επέκταση της Μασούτης και στη Λευκάδα!

Πάντα δίπλα στον άνθρωπο και στην κοινωνία

Προστιθέμενη αξία και Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Κέρκυρα

Η Δ. Μασούτης έχει διανύσει 48 χρόνια επιτυχημένης πορείας με επίκεντρο πάντα τον καταναλωτή και τις ανάγκες του, παρουσιάζει ισχυρή ανάπτυξη με ρυθμό πολλαπλάσιο του μέσου όρου της αγοράς και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, στηρίζοντας παράλληλα τους τοπικούς παραγωγούς και τις τοπικές κοινωνίες και πραγματοποιώντας δράσεις με ισχυρό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στο νησί της Κέρκυρας υλοποιείται ένα πολύπλευρο πρόγραμμα δράσης στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας στηρίζοντας την τοπική κοινωνία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σημαντικές χορηγίες σε προϊόντα Ιδιωτικής Ετικέτας (Ένωση Πολυτέκνων Κέρκυρας, Ερυθρός Σταυρός Κέρκυρας). Ακόμη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποστήριξη σχολικών μονάδων του νησιού μέσω διάθεσης προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας και χορηγία γάλακτος στο Χαμόγελο του παιδιού για τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών.

«Οι σκέψεις της Νεφέλης» με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στην Πάτρα

Με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την Τετάρτη 10 Απριλίου πραγματοποίησε την προβολή της ταινίας μικρού μήκους του, με τίτλο «Οι σκέψεις της Νεφέλης», στα Options Cinemas στην Πάτρα.

Με αφορμή τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού ανάμεσα σε ανήλικους και με την παρουσία 115 μαθητών και μαθητριών από σχολεία της ευρύτερης περιοχής, έδωσε μέσω της ταινίας υπόσταση και φωνή στα συναισθήματα που βιώνει ένα παιδί που δέχεται Bullying, αφυπνίζοντας τη σχολική κοινότητα αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της.

Μετά το τέλος της προβολής, Ψυχολόγοι του Οργανισμού, που καθημερινά βρίσκονται δίπλα σε μαθητές και μαθήτριες σε σχολεία όλης της Ελλάδος πραγματοποιώντας παρεμβάσεις Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας πραγματοποίησαν ανοιχτή συζήτηση με τους ανηλίκους οι οποίοι συμμετείχαν, παρουσιάζοντας τα δικά τους προσωπικά βιώματα αναφορικά με τη διαχείριση του φαινομένου.

Είναι σημαντικό τα παιδιά, είτε δέχονται bullying, είτε είναι παρατηρητές να μιλάνε σε κάποιον που εμπιστεύονται, να απευθύνονται στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέσω της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056 και της εφαρμογής CHAT1056 ή ακόμα και του CyberTipline Hellas κάνοντας ηλεκτρονικά την αναφορά τους.

Η ιστορία της Νεφέλης

Η Νεφέλη είναι 16 ετών, μένει στην Αθήνα με τη μητέρα της που την αγαπάει πολύ, είναι μαθήτρια Λυκείου και ζει μία κανονική πραγματικότητα ενός παιδιού της ηλικίας της, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται… Τους τελευταίους μήνες της ζωής της έχει αλλάξει, είναι λιγότερο ομιλητική, περισσότερο κλεισμένη στον εαυτό της, δεν κοιμάται τα βράδια, έχει σταματήσει να τρώει και οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν τι έχει. Περνάει τις περισσότερες ώρες μόνη της κλεισμένη στο δωμάτιο της. Για παρέα της έχει μόνο τις σκέψεις και τα συναισθήματά της… Πρωταγωνιστές στη ζωή της όλα αυτά που νιώθει, αυτά οδηγούν τις πράξεις της. Οι σκέψεις της Νεφέλης θα την οδηγήσουν στο τέλος της ιστορίας της ή μήπως στην αρχή; Δείτε την ταινία.

Η επιτυχία συνεχίζεται…

Με το βλέμμα στραμμένο στην Περιφέρεια που βρίσκεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής της εταιρείας από την ίδρυσή της έως και σήμερα, η Δ. Μασούτης Α.Ε. έχει καθιερώσει την παρουσία της μέσω της οργανικής ανάπτυξης στη Νότια Ελλάδα, το Αιγαίο και το Ιόνιο. Συγκεκριμένα, το πλάνο ανάπτυξης της Δ. Μασούτης για το 2024 αφορά επενδύσεις ύψους €25 εκατομμυρίων για νέα καταστήματα, μεταξύ των οποίων στις Τρεις Γέφυρες, τη Νέα Σμύρνη και τη Χαλκίδα, καθώς και για ανακαίνιση ακόμη 15 καταστημάτων, από τα οποία 12 στην Περιφέρεια και 3 στην Αθήνα. Μέχρι σήμερα από τις αρχές του χρόνου έχουν ανακαινιστεί 5 καταστήματα: ένα στην Σαντορίνη, δύο στην Κέρκυρα, ένα στην Μήλο και ένα στα Τρίκαλα.