Επαγγέλματα: Τα περιζήτητα και τα… άπιστα!

Ποια είναι τα top επαγγέλματα στην Ελλάδα αυτή την περίοδο και ποια είναι τα πιο επιρρεπή στην απιστία;

Ας ξεκινήσουμε από τα περιζήτητα!

Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στη χώρα μας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης (Εργάνη) τον φετινό Φεβρουάριο ήταν:

Υπάλληλοι γραφείου – 24.622 προσλήψεις
Ανειδίκευτοι εργάτες – 12.189 προσλήψεις
Σερβιτόροι και βοηθοί σερβιτόροι – 15.483 προσλήψεις
Διδακτικό προσωπικό – 5.195 προσλήψεις
Πωλητές και ταμίες – 15.029 προσλήψεις
Μάγειρες – 10.701 προσλήψεις
Οδηγοί – 8.106 προσλήψεις
Μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, ζογκλέρ και διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες – 18.767 προσλήψεις
Λαντζέρηδες – 4.934 προσλήψεις,
Καμαριέρες – 1.544 προσλήψεις.

Στα παραπάνω επαγγέλματα έγιναν οι 116.570 από τις συνολικά 196.462 προσλήψεις του μήνα.

 

Πάμε τώρα να δούμε τα 4 επαγγέλματα που είναι πιο επιρρεπή στην απιστία.

Γνωρίζετε ότι οι περισσότερες «παράνομες» σχέσεις ξεκινούν στον εργασιακό χώρο; Ειδικότερα, το ποσοστό των εξωσυζυγικών σχέσεων που ξεκινούν στον εργασιακό χώρο ανέρχεται στο 85%. Είναι βέβαια λογικό να συμβαίνει αυτό, καθώς η δουλειά μας μάς απασχολεί καθημερινά και πολλές ώρες. Έτσι, οι συναναστροφές με τους συναδέλφους και τους συνεργάτες μας μάς φέρνουν πιο κοντά. Εκτός από την οικειότητα, παίζει ρόλο και η αλληλοϋποστήριξη, οι κοινοί στόχοι αλλά και οι κοινές ανησυχίες.

Η παρακάτω λίστα με τα πιο… άπιστα επαγγέλματα βασίζεται σε στατιστικά στοιχεία και φυσικά δεν σημαίνει πως όσοι κάνουν τα συγκεκριμένα επαγγέλματα έχουν την τάση να είναι άπιστοι… Επίσης, δεν σημαίνει και ότι όσοι κάνουν άλλα επαγγέλματα είναι εξ ορισμού πιστοί!

Πιλότοι και πλήρωμα πτήσης

Δεν ξέρουμε αν πέσατε από τα σύννεφα ή αν ήταν για εσάς αναμενόμενο, αλλά οι πιλότοι και το πλήρωμα πτήσης έχουν… καλή σχέση με το περιστασιακό σεξ. Το επάγγελμα του πιλότου ασκεί γοητεία σε πολλούς. Δεν είναι όμως μόνο αυτό αλλά και οι πολλές και συχνές ευκαιρίες για περιστασιακό σεξ τόσο για τους πιλότους όσο και για το πλήρωμα πτήσης. Περνούν πολλές ώρες μέσα σε ένα αεροπλάνο αλλά κάνουν και συχνές στάσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου. Απουσιάζουν από τη βάση τους γιατί αυτό απαιτεί η δουλειά τους και γνωρίζουν συνεχώς νέους ανθρώπους. Ακόμη, είναι πολλές οι μοναχικές ώρες που περνούν, μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αναζητώντας παρέα και ευχάριστες στιγμές.

Τραπεζίτες και επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα

Γρήγοροι ρυθμοί, πολύ άγχος και πολλά ταξίδια. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να συμβάλει στην απιστία. Μην ξεχνάτε όμως και ότι όσοι βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις συχνά έλκουν υποψήφιους περιστασιακούς – ή μη – συντρόφους.

Γιατροί και νοσηλευτές

Εδώ η πίεση και το άγχος χτυπάνε κόκκινο. Πολλές ώρες εργασίας, βάρδιες, ξενύχτια, κούραση και περιστατικά – εμπειρίες που φέρνουν τους συναδέλφους πιο κοντά.

Δάσκαλοι – καθηγητές

Το περιμένατε; Η επαγγελματική εξουθένωση και οι υψηλές απαιτήσεις σε συνδυασμό με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί – αν είσαι επιρρεπής – να οδηγήσει σε απιστία. Οι εκπαιδευτικοί πολλές φορές νιώθουν ότι δεν υποστηρίζονται όσο χρειάζονται, ότι είναι απομονωμένοι και ψάχνουν συντροφιά, υποστήριξη αλλά και επιβεβαίωση… όπως φυσικά και άνθρωποι που κάνουν άλλα επαγγέλματα. Όμως για το εκπαιδευτικό προσωπικό όταν είναι σε θέσεις ισχύος – εξουσίας π.χ καθηγητές Πανεπιστημίου η αλληλεπίδραση με φοιτητές μπορεί να οδηγήσει σε απιστία. Γενικότερα, η εξουσία ασκεί γοητεία… το είπαμε!

Μουσικοί, φωτογράφοι, μοντέλα και ηθοποιοί

Τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την ψυχαγωγία συχνά συνδέονται με την απιστία. Ο λαμπερός τρόπος ζωής, οι πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις, η έκθεση και η αναγνωρισιμότητα προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για νέες γνωριμίες. Αν, λοιπόν, υπάρχει η τάση για απιστία αυτά τα επαγγέλματα την ευνοούν. Οι πειρασμοί, άλλωστε, είναι πολλοί…