Τα σκυλιά μυρίζουν το στρες!

Είστε πολύ αγχωμένοι και μπορεί να μην το έχει καταλάβει κανείς, αλλά ο σκύλος σας το έχει ήδη μυριστεί! Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers In Allergy, οι σκύλοι μπορούν να εκπαιδευτούν ώστε να μυρίζουν τα αυξημένα επίπεδα στρες από την ανάσα μας!

Είναι εντυπωσιακό ότι οι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν μια κρίση άγχους σε άτομα με διαταραχή μετατραυματικού στρες πριν καν εμφανιστούν τα συμπτώματα!
Όταν ένα άτομο βιώνει στρες, το σώμα του απελευθερώνει ορμόνες όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη, οι οποίες μπορούν να μεταβάλουν τη σύνθεση της αναπνοής του. Κι έτσι τα σκυλάκια ξέρουν ότι βιώνουμε έντονο στρες πρώτα από όλους.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε νέα έρευνα από την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση (APA) και την Αμερικανική Κτηνιατρική Ιατρική Ένωση (AVMA), η συντριπτική πλειονότητα (84%) των ανθρώπων υποστηρίζουν ότι τα κατοικίδιά τους έχουν θετικό αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία και μακροπρόθεσμα. Τα κατοικίδια και ιδιαίτερα τα σκυλάκια λειτουργούν και ως ψυχοθεραπευτές.