H AI σύμμαχός μας και στην ασφαλή οδήγηση!

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει μπει στη ζωή μας και σε πολλούς τομείς την έχει αναβαθμίσει. Σκεφτείτε πόσα λιγότερα ατυχήματα θα συνέβαιναν αν κάποιο σύστημα διόρθωνε αυτόματα σοβαρά λάθη του οδηγού!

Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει ριζικά την αυτοκίνηση! Τα πρώτα βήματα βέβαια έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται. Έχουμε δει αυτοκίνητα να συνδέονται στο διαδίκτυο και να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία όμως είναι να δίνεται λύση στα… δύσκολα, ώστε να κερδίσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την οδήγηση. Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες και συστήματα τα οποία διορθώνουν λάθη του οδηγού. Όμως τώρα, σε συνδυασμό με την AI, πιστεύεται πως θα υπάρξει μεγάλη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Μια σύγκρουση θα μπορούσε να αποφευχθεί χάρη σε ένα “αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης”.

Αυτόματες διορθώσεις…

Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ένα νέο σύστημα επικοινωνίας ανάμεσα στα αυτοκίνητα και στις υποδομές. Θα ανταλλάσσονται σημαντικές πληροφορίες και θα μπορούν να γίνονται αυτόματα διορθωτικές κινήσεις. Κάτι πολύ αισιόδοξο μάλιστα είναι πως τα λεγόμενα “τυφλά σημεία” σύντομα θα είναι παρελθόν! Όταν αλλάζουμε λωρίδα ανησυχούμε πολλές φορές για τα τυφλά σημεία… Ωστόσο στο εγγύς μέλλον κάμερες του ίδιου του οχήματος θα λειτουργούν ως ραντάρ και θα δημιουργούν μία ζώνη ασφαλείας, παρέχοντας την ανάλογη πληροφόρηση στον οδηγό, αλλά και παίρνοντας πρωτοβουλίες που δίνουν ασφάλεια!

Στον δρόμο για ένα μέλλον χωρίς ατυχήματα…

Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, η αυτόνομη οδήγηση θα αναβαθμίσει την οδηγική εμπειρία και θα περιορίσει σημαντικά τα προβλήματα και τα ατυχήματα. Είναι βέβαια ένα μεγάλο στοίχημα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες να γίνει στο μέλλον η οδήγηση τόσο ασφαλής που ο οδηγός θα μπαίνει στο αυτοκίνητό του και θα πηγαίνει στον προορισμό του, ενώ θα ενημερώνεται ανέμελος για τα νέα της ημέρας… Φαντάζεστε έναν κόσμο όπου δεν θα χρειάζεται να έχετε καθόλου το άγχος της οδήγησης;

Προς το παρόν, ας ευχηθούμε καλά και πάνω απ’ όλα ασφαλή ταξίδια!