National Biscuit Day σήμερα (29/5) και φτιάχνουμε πεντανόστιμα μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας που κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί!
Θα χρειαστούμε:
380 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
500 γρ. αλεύρι γ.o.χ.
60 γρ. σκόνη κακάο
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Πως γίνεται:
– Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
– Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν.
– Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα απ΄το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά για να ενσωματωθούν.
– Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε κουταλιά-κουταλιά με απόσταση μεταξύ τους (για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο).
– Ψήνουμε στον αέρα, στους 160 βαθμούς, για 10-12 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας).
– Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά (πάνω σε σχάρα) πριν τα αποθηκεύσουμε.