«Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης: “Ζυμώνονται” νέα προϊόντα!

Νέα προϊόντα έρχονται από την εταιρεία «Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης!

Η κα Ελένη Τσατσαρωνάκη, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος, ανακοίνωσε την επέκταση της εταιρείας σε νέα προϊόντα, με την αξιοποίηση του εργοστασίου της «Κατσέλης», έκτασης 23 στρεμμάτων στις Αχαρνές Αττικής, το οποίο απέκτησε τον Μάιο του 2021. Όπως δήλωσε σε ενημερωτική εκδήλωσης στην Κίσσαμο Χανίων, “σχεδιάζουμε ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο νέων προϊόντων με βάση το αλεύρι, σε διαφορετικές κατηγορίες, πάντοτε με τη γνωστή ποιότητα του “Μάννα”.

Μεταποίηση, τουριστικές υπηρεσίες και πρωτογενής παραγωγή

Η εταιρεία προχωρά στον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της ανά αντικείμενο. Πλέον μεταποίηση, αγροτική παραγωγή και τουρισμός θα αναπτύσσονται αυτόνομα, κάτω από την ομπρέλα του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου. Όπως επισήμανε η κα Ελένη Τσατσαρωνάκη, «Επιτυγχάνουμε εταιρική διαφοροποίηση συνδυάζοντας την αγροτική παραγωγή με τη διατροφή και τον τουρισμό».

Στο ξενοδοχείο Molos Bay του Ομίλου στην Κίσαμο, οι επισκέπτες δοκιμάζουν γεύσεις, σε μία βιωματική διαδικασία η οποία λειτουργεί πιλοτικά για διατροφικές ιδέες και συνταγές. Ακόμη, το εγχείρημα του «Λιοκάλυβου» στα Φαλάσαρνα, συνδέει τον φυσικό χώρο με τη διατροφή και την ευεξία (place and well-being). Στο παραγωγικό συγκρότημα (θερμοκήπια) στα Φαλάσαρνα, σε έκταση 40.000 τετραγωνικών μέτρων, παράγονται ντομάτες και ντοματίνια, ενώ σε ελαιώνες της ευρύτερης περιοχής παράγεται ελαιόλαδο, δηλαδή βασικά προϊόντα για κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Στόχος είναι να γίνουν τα Φαλάσαρνα τουριστικός προορισμός που διαμορφώνεται σε εμπειρία, βασιζόμενος στην προβολή και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και στα πολιτιστικά δρώμενα, αξιοποιώντας, παράλληλα, τα ιστορικά ίχνη και μνημεία στον παραδοσιακό τρόπο ζωής.

Το σώμα έγινε το όργανο ανοιχτής καινοτομίας του «Μάννα»

Η κα Χαρά Τσατσαρωνάκη, διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας «Το Μάννα», ανέφερε:«Είμαστε η πρώτη εταιρεία που έβαλε στην αγορά τα παξιμάδια, τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο» και ως Χημικός – τεχνολόγος τροφίμων η ίδια εστίασε στην υψηλή διατροφική αξία του παξιμαδιού και στα ιδιαίτερα σημαντικά
ζητήματα ποιοτικού ελέγχου, που αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα για την εταιρεία, υπογραμμίζοντας πως: «Πυξίδα» της εταιρείας μας ήταν από την αρχή το ανθρώπινο σώμα, ο ανθρώπινος μεταβολισμός. Το σώμα έγινε το όργανο ανοιχτής καινοτομίας του «Μάννα». Όπως τόνισε, «τα παξιμάδια μας είναι μοναδικά επειδή είναι χειροποίητα» και «ένα πολύ μεγάλο μέρος της παραγωγής τους δεν εκτελείται από μηχανές, αλλά από ανθρώπινα χέρια. Αυτό, από μόνο του, τους προσθέτει ιδιαίτερη αξία, αλλά και χαρακτηριστικά ιδιαίτερη γεύση, εμφάνιση και υφή, έχοντας υψηλή διατροφική αξία».