Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
Αρχική Claire's Φτιάξε καφέ να στα πω Το παρελθόν δεν αλλάζει και το παρόν δεν χρειάζεται να τιμωρηθεί γι’...

Το παρελθόν δεν αλλάζει και το παρόν δεν χρειάζεται να τιμωρηθεί γι’ αυτό!

Καλημέρα SayYesser και καλή εβδομάδα!!!

Λένε, πως όταν το παρελθόν σου χτυπά την πόρτα, μην ανοίγεις καθώς δεν έχει τίποτα νέο να σου πει. Και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Δεν μπορείς να είσαι στην παρούσα στιγμή ή να χτίσεις ένα μέλλον, αν συνεχίσεις να μένεις κολλημένος στο παρελθόν σου.

Ένα ζευγάρι πήγαινε να επισκεφτεί έναν φίλο. Περίμεναν στη στάση του λεωφορείου. Ξαφνικά ο σύζυγος κατάλαβε ότι το πορτοφόλι του έλειπε. Το πορτοφόλι περιείχε ένα καλό χρηματικό ποσό και όπως ήταν φυσικό ήταν αναστατωμένος. Προσπάθησε να ψάξει όλες τις τσέπες του. Ήταν σίγουρος ότι το είχε βάλει στην αριστερή του τσέπη όταν έφυγε από το σπίτι, αλλά πού είχε πάει; Κάλεσε τον γιο του στο σπίτι και του ζήτησε να ελέγξει τα συρτάρια του για να επιβεβαιώσει ότι δεν το είχε αφήσει εκεί. Έκανε ακόμη και ξανά μερικά βήματα για να δει αν είχε πέσει κατά λάθος κάπου το πορτοφόλι. Αλλά το πορτοφόλι δεν υπήρχε πουθενά. Απογοητευμένος, στάθηκε εκεί και αναρωτήθηκε τι να κάνει. Το λεωφορείο στο οποίο έπρεπε να επιβιβαστούν έφτασε. Δεν μπήκε στο λεωφορείο. Ήρθε το επόμενο αλλά και πάλι δεν μπήκε ούτε σε αυτό. Όταν ήρθε το τρίτο λεωφορείο και δεν ήταν διατεθειμένος να επιβιβαστεί, η γυναίκα του τον ρώτησε: «Θα καθόμαστε και θα κλαίμε εδώ τη μοίρα μας όλη την ώρα; Θα μείνουμε εδώ κολλημένοι ανησυχώντας για το χαμένο πορτοφόλι ή θα προχωρήσουμε;» Είναι τόσο απλό. Ό,τι έγινε έγινε. Ό,τι έχει φύγει έχει φύγει. Ξεκόλλα και προχώρα παρακάτω.

Αυτό είναι ένα μάθημα που πρέπει να μάθει ο καθένας μας. Υπάρχουν τόσες πολλές καταστάσεις και περιστάσεις στη ζωή που δεν μας αρέσουν. Αλλά πόσο καιρό μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να βυθιστεί στη θλίψη και στην αυτολύπηση; Το κάλεσμα της ζωής είναι μπροστά μας! Κλείνουμε την πόρτα στο παρελθόν, ανοίγουμε την πόρτα στο μέλλον, παίρνουμε μια βαθιά ανάσα, προχωράμε και ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας.

Tip of the Day: Για να ξεκινήσεις ένα νέο κεφάλαιο πρέπει να κλείσεις την πόρτα στο παρελθόν. Πρέπει να πάρεις την απόφαση ότι θα προχωρήσεις. Δεν θα γίνει αυτόματα. Δεν θα γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Θα πρέπει να σηκωθείς μια μέρα και να πεις, «Δεν με νοιάζει πόσο δύσκολο είναι αυτό, δεν με νοιάζει πόσο απογοητευμένος είμαι, δεν πρόκειται να αφήσω τον εαυτό μου να βαλτωσει και άλλο. Συνεχίζω τη ζωή μου, εδώ και τώρα».

Το παρελθόν δεν αλλάζει και το παρόν δεν χρειάζεται να τιμωρηθεί γι’ αυτό!