Τριπλή Διάκριση της Unilever στα Health & Safety Awards 2024

Γιώργος Αντύπας (SEE Physical Operations Manager), Αντώνης Τσακιράκης (CD Operations & Retail Execution Lead στη Unilever), Εύη Σγούρου (Country SHE & SEC Lead), Γιώργος Μαυραγάνης (Customer Operations Head SEE & SCE)

H Unilever απέσπασε τρεις σημαντικές διακρίσεις στα Health & Safety Awards 2024, στην τελετή απονομής που διοργανώθηκε από την Boussias Events, την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Η Unilever ξεχώρισε για τη δημιουργικότητα και τη στρατηγική της σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Ειδικότερα, η Unilever κέρδισε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Οδική Aσφάλεια & Επαγγελματικοί Οδικοί Κίνδυνοι/Fleet Safety», για τις πρακτικές της σχετικά με την «Ασφάλεια εργαζομένων στις οδικές μετακινήσεις».

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα δυναμικό σύστημα διαχείρισης για την οδική ασφάλεια του προσωπικού, τηρώντας τη δέσμευσή της για μηδενικές βλάβες, ακολουθώντας τον κύκλο της συνεχούς βελτίωσης και του κανόνα Plan – Do – Check – Act. Επιπλέον, η χρήση της τεχνολογίας παίζει καθοριστικό ρόλο σε θέματα ασφάλειας και παρακολούθησης της επίδοσης από τους ίδιους τους οδηγούς, στο δρόμο, παρέχοντάς τους κίνητρα για βελτίωση.

H Unilever έλαβε άλλο ένα Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Διακίνηση Εμπορευμάτων και Αποθήκευση» εφαρμόζοντας ένα αποτελεσματικό μοντέλο λειτουργίας, που ενισχύει τη νοοτροπία πρόληψης, για την ολοκληρωμένη και συστηματική διαχείριση της υγείας και ασφάλειας στις αποθήκες της εταιρείας.

Απέσπασε επίσης, το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία «Health and Safety Culture/ Industry Logistics» για την υλοποίηση εξειδικευμένων μελετών ασφαλείας προκειμένου να μηδενιστούν οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το σύστημα ψύξης αμμωνίας.