Tsantilis Art: Αξιοπιστία & διαχρονική πρωτοπορία

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης ‘Spring – Summer Collection’, που θα πραγματοποιηθούν στις 13 Ιουνίου 2024 στην Γκαλερί ‘Tsantilis Art’, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Εκτιμητών Έργων Τέχνης κ. Αχιλλέας Τσαντίλης παραχώρησε συνέντευξη στο Say Yes to the Press.

Α. Ηρωίδου – Α. Τσαντίλης – Π. Ταμπακάκη


Μιλήστε μας για την έκθεση ‘Spring – Summer Collection’ και για τα έργα που θα

παρουσιαστούν.

H έκθεση ‘Spring – Summer Collection’ περιλαμβάνει έργα των καταξιωμένων Ελλήνων εικαστικών Αντωνίας Ηρωίδου, Βιβής Παπαδάκη, Πέλλας Ταμπακάκη και Αγγελικής Συμεωνίδη. Μαζί με τα σχολαστικά επιλεγμένα αντιπροσωπευτικά έργα τους θα παρουσιαστεί κι ένα μικρό τμήμα της μόνιμης συλλογής μας με έργα σημαντικών Ελλήνων δημιουργών του 20ού αιώνα (Αλέκος Φασιανός, Γιάννης Τσαρούχης, Γιάννης Σπυρόπουλος, Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Σωτήρης Σόρογκας, Γιάννης Κόττης, κ.α).

Βιβή Παπαδάκη


Η ‘Tsantilis Art’ είναι μία από τις παλαιότερες γκαλερί στην Ελλάδα. Ποιες υπηρεσίες παρέχει
σήμερα;

Η ‘Tsantilis Art’ ειδικεύεται σε έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι οποίοι
εμπνεύστηκαν απ’ την Ελλάδα θεματολογικά και ιδεαλιστικά. Παρέχουμε υψηλού επιπέδου εκτιμητικές υπηρεσίες (πραγματογνωμοσύνες περί της γνησιότητας και της αξίας των έργων). Όλοι οι εκτιμητές μας είναι πιστοποιημένοι από αρμόδια δημόσια αρχή ως προς την επάρκεια και την αξιοπιστία της εκτίμησης.

Αγγελική Συμεωνίδη


Πώς έχει καταφέρει να διατηρηθεί στην κορυφή για τόσα πολλά χρόνια η ‘Tsantilis Art’ και σε τι φάση βρίσκεται τώρα;

Η γκαλερί μας, σε λίγους μήνες από τώρα, συμπληρώνει 100 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Όλο μας το βάρος και η καθημερινή μας ενασχόληση αποσκοπούν στην εξεύρεση των πλέον ποιοτικών έργων τέχνης, τα οποία όχι μόνο διατηρούν, αλλά αυξάνουν την αξία τους με το πέρασμα του χρόνου. Με την ίδια εμμονή και προσοχή στη λεπτομέρεια που όχι απλώς διασφαλίζουν, αλλά προάγουν διαρκώς τις έννοιες της ποιότητας και της αξιοπιστίας, παρέχουμε εκτιμητικές υπηρεσίες, πιστοποιώντας ή μη την αυθεντικότητα και την τρέχουσα αξία των προς εξέταση έργων, ενώ παρέχουμε και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς ιδιώτες, συλλέκτες και μουσειακούς χώρους.
Όλοι οι συνεργάτες και το προσωπικό που απασχολείται στην γκαλερί μας είναι άνθρωποι εξαιρετικού ήθους, χαρακτήρα και ικανοτήτων που διαθέτουν το απαιτούμενο ακαδημαϊκό υπόβαθρο, ενώ διαθέτουν μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτηθεί απ’ την ενασχόληση και καθημερινή επαφή τους με αναρίθμητα, στο βάθος του χρόνου, σημαντικά έργα τέχνης συνεπεία της σταθερής και επί μεγάλο χρονικό διάστημα συνεργασίας που έχουν με την γκαλερί μας. Η διατήρηση μακροχρόνιων σταθερών συνεργασιών, η άριστη ποιότητα στις υπηρεσίες που παρέχουμε και η εξειδίκευσή μας στο αντικείμενο της δραστηριότητάς μας αποτελεί την πλέον πετυχημένη συνταγή που όχι απλώς μας έχει καθιερώσει στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά μας κρατά σταθερά στην κορυφή εδώ και πολλά έτη.

Τι νέο να περιμένουμε;

Εκθέσεις από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που θα συγκινήσουν το φιλότεχνο κοινό. Πρόκειται για καλλιτέχνες τα έργα των οποίων βρίσκονται σε συλλογές μουσείων και ιδρυμάτων σε όλων τον κόσμο και βρίσκονται στο χρηματιστήριο της τέχνης, άνθρωποι σημαντικοί που σπάνια δίνουν το “παρών” στην ελληνική καλλιτεχνική σκηνή.