grape: τα ελληνικά έργα του Φεστιβάλ ταξιδεύουν στον κόσμο

Μετά τη μεγάλη περσινή του επιτυχία, το grape, η πρωτοποριακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, επανέρχεται δυναμικά με οκτώ νέες παραγωγές, οι οποίες παρουσιάζονται σε εκπροσώπους φεστιβάλ και πολιτιστικών οργανισμών από όλο τον κόσμο, σε ένα συμπυκνωμένο και συναρπαστικό πενθήμερο.
Το grape, ακρώνυμο των λέξεων Greek Agora of Performance, είναι η πρώτη διεθνής «Αγορά» για τις ελληνικές παραστατικές τέχνες. Αποτελεί ήδη, στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, έναν σημαντικό θεσμό για τη συστηματική προβολή και προώθηση του ελληνικού Θεάτρου και Χορού στη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή. Το grape 2024 διαρκεί από τις 21 έως τις 25 Ιουλίου και περιλαμβάνει έξι παραστάσεις θεάτρου και δύο χορού, ενταγμένες στο φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
Οι επιλεγμένες παραγωγές εξετάζουν κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας, όπως το ζήτημα της ταυτότητας –εθνικής, φυλετικής, σεξουαλικής–, της δικαιοσύνης και της ισότητας, τη σχέση των γυναικών με τη μητρότητα, τα δικαιώματα των μεταναστών και την επίδραση της σύγχρονης τεχνολογίας στη διαμόρφωση των ανθρώπινων σχέσεων. Ενημερωθείτε για τις παραστάσεις εδώ.