Στη Σύρο το μεγαλύτερο FIBA 3X3 Stoiximan AegeanBall Festival

default

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον του μπασκετικού κόσμου με το μεγαλύτερο FIBA 3X3 της χώρας, το Stoiximan AegeanBall Festival 2024 που πραγματοποιήθηκε για 6 η χρονιά στις 28-30 Ιουνίου 2024, φιλοξενώντας χιλιάδες επισκέπτες στη Σύρο.

Η ιστορική Πλατεία Μιαούλη με το επιβλητικό Δημαρχιακό Μέγαρο της Ερμούπολης, μετατράπηκε στον απόλυτο μπασκετικό προορισμό με τα 4 ανοιχτά γήπεδα που δημιουργήθηκαν. Σε μια χρονιά ρεκόρ, η διοργάνωση φιλοξένησε 540 αθλητές και 156 ομάδες (που αποτελεί ρεκόρ για όλα τα τουρνουά 3X3 της χώρας φέτος), διοργανώνοντας 330 αγώνες συνολικά, σε 9 κατηγορίες, σε 3 ημέρες.
Με 2.500 χιλιάδες κόσμο κατά μέσο όρο τη μέρα, το νησί γέμισε από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από 8 έως 57 ετών, ενώ εκατοντάδες παιδιά ήρθαν κοντά στον αθλητισμό δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα και προσφέροντας πλατιά χαμόγελα. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση.
Για 6 η χρονιά, το όραμα του Γιώργου Πρίντεζη, προσέφερε στον αθλητισμό και την κοινωνία του νησιού. Με την ευγενική χορηγία της Stoiximan, του Ονομαστικού Χορηγού της διοργάνωσης για 3η συνεχόμενη χρονιά, έγινε μια δωρεά 20.000 ευρώ στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης που αφορούσε στη δωρεά ενός φωτοκαταλυτικού διπολικού ιονιστή, που θα τοποθετηθεί στον χώρο των χειρουργείων του Γενικού Νοσοκομείου της Σύρου και
θα βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου νοσοκομειακών λοιμώξεων.