Έκανα ό,τι μπορούσα… Ας κάνω τώρα ό,τι θέλω!

Καλημέρα SayYesser!!!

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές θέλω να ανοίξω το παράθυρο και να φωνάξω με όλη μου τη δύναμη ότι τόσο καιρό κάνω ό,τι μπορώ, τώρα θέλω επιτέλους να κάνω ό,τι θέλω!!!

Δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Προσπαθώ, κουράζομαι, εξαντλώ κάθε απόθεμα ενέργειας και πόρων. Και τώρα ήρθε η στιγμή μου. Ή θα σκάσω ή θα μου δώσω χρόνο. Χρόνο δικό μου ολόδικό μου. Χρόνο μόνο για μένα. Δεν έχω άλλη υπομονή και σίγουρα δεν έχω άλλο περιθώριο για υποχωρήσεις και συναισθήματα κάτω από το χαλάκι. Το ξέρω ότι έχω κάνει ό,τι μπορούσα. Τώρα είναι η στιγμή να επιτρέψω στον εαυτό μου να κάνω αυτό που πραγματικά θέλω.

Το ξέρω πως δεν είμαι μόνη μου γιατί το νιώθεις και εσύ αφού λίγο πολύ, όλοι μας έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις όπου προσπαθήσαμε το καλύτερό μας, εξαντλήσαμε κάθε ίχνος υπομονής και αυτοσυγκράτησης και, τελικά, φτάσαμε σε ένα σημείο όπου δεν υπήρχε τίποτα άλλο που μπορούμε να κάνουμε.
Και ξαφνικά έρχεται η επιφοίτηση: αναγνωρίζουμε τις προσπάθειές μας και αποφασίζουμε πλέον πως ήρθε η ώρα να κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε.
Το μυαλό είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ο πιο ζωντανός θα έλεγα και όταν κάνει αυτό το κλικ και αντιληφθεί πως δίνουμε όλο μας το είναι σε κάτι τότε κατεβάζει διακόπτες και σε “διατάζει” να χαλαρώσεις και επιτέλους να απολαύσεις. Είναι η στιγμή της αναγνώρισης, η στιγμή της αναζωογόνησης και μια στιγμή που μας επιτρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας και να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας.

Το μυαλό σου σε προφυλάσσει, σου χτυπάει καμπανάκια πως τώρα έχεις την ανάγκη να κάνεις αυτό που θέλεις και όχι δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Είναι μια απόδραση από την πίεση και την ένταση της καθημερινότητας. Το να κάνουμε αυτό που αγαπάμε μας γεμίζει χαρά και δημιουργεί εσωτερική αρμονία. Μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε εκ νέου τη δημιουργικότητά μας, να ονειρευτούμε και να αισθανθούμε ζωντανοί.

Tip of the Day: Όταν ασχολούμαι με κάτι που αγαπώ, νιώθω ζωντανή. Νιώθω τη χαρά να γεμίζει την ψυχή μου και μου δημιουργεί εσωτερική αρμονία. Αυτή η αίσθηση ελευθερίας και δημιουργικότητας είναι απαραίτητη για την ευημερία μου. Μου επιτρέπει να ανακαλύψω εκ νέου τα όνειρά μου και να φανταστώ νέες δυνατότητες. Οπότε σου προτείνω να μην αναβάλλεις για αύριο αυτό που μπορείς να απολαύσεις σήμερα. Και πώς μπορείς να το πετύχεις αυτό; Βήμα βήμα, ώρα με την ώρα και μέρα με τη μέρα.
Αφιέρωσε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα κάνοντας κάτι που αγαπάς, χωρίς ενοχές και χωρίς αναβολές. Άσε αυτή τη στιγμή να γίνει το ιερό σου καταφύγιο, όπου η ψυχή σου μπορεί να ξεκουραστεί και να ανανεωθεί.