Οι δύσκολες στιγμές…

Καλημέρα SayYesser!!!

Στην καθημερινή μας ζωή, συχνά ακούμε τη φράση «Ο Θεός μας δίνει ό,τι μπορούμε να αντέξουμε». Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε ότι το βάρος των προβλημάτων είναι ανυπόφορο, ότι η πίεση της ζωής είναι υπερβολική και μας καταβάλλει. Και ώρες ώρες αναρωτιέμαι μήπως ο Θεός μας έχει υπερεκτιμήσει;

Όλοι μας περνάμε δύσκολες στιγμές, αυτό είναι de facto! Καθημερινά παλεύουμε με προσωπικά, επαγγελματικά και οικογενειακά προβλήματα που φαίνονται αξεπέραστα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που δοκιμάζουν τις αντοχές μας και τα όριά μας. Σε αυτές τις στιγμές, αισθανόμαστε ότι είμαστε μόνοι μας στον αγώνα αυτό, ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον πόνο και τις ανησυχίες μας.

Αλλά ας θυμηθούμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από όσο νομίζουμε. Η αντοχή μας, η ψυχική μας δύναμη, δεν αναγνωρίζεται πάντα εύκολα. Όμως, μέσα από κάθε δυσκολία που ξεπερνάμε, γινόμαστε πιο δυνατοί και πιο σοφοί. Κάθε πρόκληση είναι μια ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη, για να ανακαλύψουμε νέες πτυχές του εαυτού μας που δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν.

Ίσως ο Θεός να μην μας υπερεκτιμά, αλλά να μας δείχνει την πραγματική μας δύναμη. Ίσως να θέλει να μας διδάξει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα, αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να μην τα παρατήσουμε. Στην καρδιά της κάθε δυσκολίας κρύβεται μια ευκαιρία για ανανέωση και μεταμόρφωση.

Αλλά και τι να κάνουμε τώρα, να δέσουμε το κεφάλι μας σε μια τρύπα και να περιμένουμε το τέλος; Πάρτο απόφαση, καλώς ή κακώς έτσι είναι η ζωή, με τα πάνω της και τα κάτω της. Όμως, όπως μου αρέσει να σου λέω, σε κάθε πρόβλημα υπάρχει και λύση και η απάντηση σε αυτό το πρόβλημα είναι η συνεργασία. Μαζί, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κακοτοπιές. Μαζί, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ό,τι κι αν έρθει. Αν στηριχθούμε ο ένας στον άλλον, αν μοιραστούμε τις ανησυχίες μας και τις ελπίδες μας. Η αλληλοϋποστήριξη και η αγάπη είναι τα εργαλεία που μας δίνει ο Θεός για να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής.

Tip of the day: Όταν νιώθεις ότι το βάρος των προβλημάτων είναι ανυπόφορο, κάνε μια παύση και θυμήσου τις φορές που ξεπέρασες δυσκολίες στο παρελθόν. Χρησιμοποίησε αυτές τις εμπειρίες ως απόδειξη της δύναμης και της αντοχής σου. Βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι ο Θεός δεν μας δίνει τις δυνάμεις για να αντέχουμε τις δυσκολίες, μας δίνει τις δυσκολίες για να ανακαλύψουμε τις δυνάμεις μας.