The Daily 3s

Καλημέρα SayYesser!!!

Τα τελευταία 4 χρόνια, έχω αφιερώσει αρκετό από τον χρόνο μου στην έρευνα, τη μελέτη και τη συνομιλία με ειδικούς για να εμβαθύνω στις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να ζήσουμε μια, ας πούμε, πιο παραγωγική ζωή.
Τζίφος!
Ας σου περιγράψω μία συνηθισμένη μου μέρα: Ξυπνάω το πρωί και είμαι έτοιμη να αδράξω τη μέρα. Υπάρχουν όμως εκατό διαφορετικά πράγματα που τρέχουν στο κεφάλι μου — από εκείνο το σωρό βρώμικα ρούχα στη γωνία του δωματίου μου που πρέπει να πλυθούν, μέχρι το γεγονός ότι έχω αναπάντητα emails εδώ και δύο εβδομάδες ε, και κάποια στιγμή πρέπει να τα ξεκαθαρίσω. Όλο αποφασιστικότητα, λοιπόν, βγάζω τετράδιο και στυλό λες και θα γράψω διαγώνισμα. Ξεκινάω να γράφω τη λίστα υποχρεώσεών μου, κοιτάω το ρολόι και έχουν περάσει ήδη 30 λεπτά. Τότε κοιτάω την ατελείωτη λίστα μου και αποθαρρύνομαι τελείως. Ε, και κάπου εκεί ξεκινάει η κατρακύλα… Σου ακούγεται γνώριμο αυτό;

Μου πήρε πολύ χρόνο για να συνειδητοποιήσω ότι το πρόβλημα δεν ήταν στην πραγματικότητα η παραγωγικότητά μου ή η ποσότητα της προσπάθειας που κατέβαλα. Ήταν ότι πνιγόμουν σε μία κουταλιά νερό αφού ήθελα να τελειώσω συσσωρευμένες δουλειές εβδομάδων σε μία μόλις μέρα.

Και τότε έπεσε στην πλώρη μου το The Daily 3s!
Η ζωή μας συχνά περιστρέφεται γύρω από την πολυάσχολη καθημερινότητα και τις ατελείωτες υποχρεώσεις. Όμως, η πρακτική των “The Daily 3s” προσφέρει έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο για να ενισχύσουμε την ευημερία μας, την παραγωγικότητά μας και τη γενικότερη αίσθηση ικανοποίησης από τη ζωή. Αλλά τι είναι ακριβώς αυτή η πρακτική;

Η ιδέα πίσω από τα “The Daily 3s” είναι απλή: κάθε μέρα, αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να σκεφτούμε τρία πράγματα που είναι σημαντικά για εμάς σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Αυτές οι κατηγορίες μπορεί να είναι:

1. Τρία πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες: Η ευγνωμοσύνη έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την ψυχική μας υγεία και βελτιώνει τη διάθεσή μας. Αναλογιζόμενοι καθημερινά τρία πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες, εστιάζουμε στα θετικά της ζωής μας και απομακρύνουμε την αρνητικότητα.

2. Τρία πράγματα που θέλουμε να πετύχουμε μέσα στην ημέρα: Ο καθορισμός μικρών, εφικτών στόχων για την ημέρα μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητά μας και να μας δώσει μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Αυτοί οι στόχοι μπορούν να αφορούν τη δουλειά, τις προσωπικές σχέσεις ή ακόμα και την αυτοφροντίδα.

3. Τρία πράγματα που πετύχαμε την προηγούμενη ημέρα: Η αναγνώριση των επιτευγμάτων μας, ακόμη και των μικρών, μας βοηθά να δούμε την πρόοδο που κάνουμε και να νιώθουμε υπερηφάνεια για τις προσπάθειές μας.

Tip of the Day: Για να ενσωματώσεις αυτήν την πρακτική στην καθημερινότητά σου, προτείνω να αφιερώσεις λίγα λεπτά κάθε πρωί ή βράδυ. Κράτα ένα μικρό ημερολόγιο ή σημειωματάριο δίπλα στο κρεβάτι σου και σημείωνε κάθε μέρα “The Daily 3s” σας. Μπορείς ακόμα και να χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή στο κινητό σου για να καταγράφεις τις σκέψεις σου. Το σημαντικό είναι να είσαι συνεπής και να το κάνεις μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας.
Όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης, οι μεγάλοι στόχοι επιτυγχάνονται με μικρά, καθημερινά βήματα. Ε, λοιπόν η πρακτική των “The Daily 3s” ενσαρκώνει ακριβώς αυτή τη φιλοσοφία. Μέσω των μικρών καθημερινών πράξεων ευγνωμοσύνης, στόχων και αναγνώρισης των επιτευγμάτων μας, χτίζουμε σταδιακά μια πιο ολοκληρωμένη και ικανοποιητική ζωή.