Η κατανάλωση 30 γραμμαρίων ανάλατων και μη επεξεργασμένων ξηρών καρπών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της άνοιας κατά 12%, αναφέρουν Ισπανοί και Πορτογάλοι ερευνητές.
«Μετά από επτά χρόνια παρακολούθησης, οι ενήλικες που κατανάλωναν ξηρούς καρπούς καθημερινά φάνηκαν να έχουν μειωμένο κίνδυνο άνοιας κάθε αιτίας σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν, ανεξάρτητα από την προσαρμογή στον τρόπο ζωής, τα προβλήματα ακοής, την αυτοαναφερόμενη υγεία και τον αριθμό των χρόνιων ασθενειών», σύμφωνα με τους ερευνητές από το University of Castilla-La Mancha και το University of Porto.