6)National Wine & Cheese Day

Στις 25 Ιουλίου, γιορτάζουμε την απόλυτη αντιστοίχιση κρασιού και τυριού. Η Εθνική Ημέρα Κρασιού και Τυριού προσφέρει την ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικά από αυτά. Η σύζευξη κρασιών και τυριών υπήρξε μια τοπική παράδοση σε πολλές χώρες. Σε όλους τους οινοπαραγωγικούς πολιτισμούς, γίνεται “pairing” των τοπικών κρασιών τους με τα τοπικά τυριά.

Για παράδειγμα, η γαλλική περιοχή Brie φημίζεται για τις ποικιλίες ταννικού κρασιού. Το Beaujolais ταιριάζει πολύ με το Brie που παράγεται στην ίδια περιοχή. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει έναν σομελιέ ή έναν τυροκόμο να κάνει και άλλες συστάσεις στους πελάτες του. Οι σομελιέ καταλαβαίνουν έναν απαιτητικό ουρανίσκο. Μέσα από την εμπειρία και τις ικανότητες τους, καθοδηγούν εκείνους που είναι νέοι στη γευσιγνωσία κρασιού μέσα από τα βασικά βήματα και κρατούν τους εκλεπτυσμένους λάτρεις του κρασιού ενημερωμένους για τις τελευταίες ποικιλίες.

Εξίσου σημαντική βέβαια, είναι η γνώση του τυροκόμου. Οι τυροκόμοι έχουν αναπτύξει μια βάση γνώσεων πέρα από τη μούχλα και τη μαγιά. Επειδή το τυρί δεν συνοδεύει μόνο ένα burger ή μια σαλάτα, οι τυροκόμοι παραμένουν ενημερωμένοι για τις τελευταίες τάσεις μαγειρέματος και οινολογίας. Ο ιδιαίτερα ανεπτυγμένος ουρανίσκος τους, οδηγεί τους λάτρεις του τυριού και του κρασιού στα καλύτερα και πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα.