8)National Chicken Wing Day

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Κοτόπουλου στις ΗΠΑ, οι τηγανητές φτερούγες κοτόπουλου δεν είναι κάτι νέο. Είναι μέρος της μαγειρικής του νότου εδώ και γενιές. Ωστόσο, η ιδέα για το μαγείρεμα των φτερούγων κοτόπουλου σε πικάντικη καυτή σάλτσα ήρθε πριν από περίπου 50 χρόνια. Το 1964, η Τερέζα Μπελίσιμο, προσπαθούσε να φτιάξει ένα βραδινό σνακ για τον γιο της και τους φίλους του στο Anchor Bar στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Μαγείρεψε μερικές φτερούγες κοτόπουλου σε καυτή σάλτσα οι οποίες έγιναν ανάρπαστες και τις έβαλε στο μενού από την επόμενη μέρα. Σερβίρονταν με σάλτσα μπλε τυριού και σέλινο.

Και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία! Εστιατόρια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες πρόσθεταν το συγκεκριμένο πιάτο στο μενού τους, διότι διαπίστωσαν ότι η πώληση των φτερούγων κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα αύξησε τις πωλήσεις μπύρας, καθιστώντας το win-win για όλους τους εμπλεκόμενους.

Το 1990, ακόμη και τα McDonald’s  εισήγαγαν καυτερές φτερούγες σε μερικά από τα καταστήματά τους. Το KFC ακολούθησε αμέσως μετά, όπως έκανε και η Dominos Pizza.

Πολλά μέρη συνεχίζουν να αποκαλούν τις φτερούγες κοτόπουλου “Buffalo Wings” ως φόρο τιμής για την πόλη από την οποία ξεκίνησαν. Ο δήμαρχος του Μπάφαλο, στη Νέα Υόρκη ζήτησε την έναρξη της Chicken Wing Day το 1977, και ο εορτασμός έχει εξελιχθεί σε διεθνές γεγονός από τότε.