Μετά τις διακοπές κάνω μεγάλη προσπάθεια να σταματήσω να τρώω όμως σήμερα (αφορμή έψαχνα) είναι η Cherry Popover Day (ναι είχα και στο χωριό μου), οπότε σκέφτηκα να πειραματιστώ και φυσικά να δοκιμάσω πρώτα τη συνταγή που σου προτείνω!
Θα χρειαστούμε :
1 3/4 φλιτζάνια πλήρες γάλα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου (έχει μεγάλη σημασία)
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κεράσια (πλυμένα, χωρίς κουκούτσι και αποξηραμένα), κομμένα σε κύβους (ακολουθεί τρόπος αποξήρανσης). Όμως αν είσαι ανυπόμονος άνθρωπος όπως εγώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένα κεράσια που θα βρεις σε αεροστεγείς συσκευασίες σε όλα τα Super Market & παντοπωλεία.
Οδηγίες :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210ο C στον αέρα.
Βάζουμε το γάλα σε ένα γυάλινο μπολ και το “ψήνουμε” στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ μαζί σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
Χρησιμοποιώντας μίξερ, σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά, να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το ζεστό γάλα.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.
Ρίχνουμε και τα κεράσια ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30′.
Γεμίζουμε ατομικά φορμάκια σχεδόν μέχρι πάνω με το μείγμα και τα τοποθετούμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 210ο C και έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ο C για επιπλέον 30 έως 35 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά!!!
Tip για σπιτικά αποξηραμένα κεράσια:
- προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 90ο C στον αέρα.
- αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια από τα κεράσια.
- κόβουμε τα κεράσια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- ψήνουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά μέχρι να αποξηρανθούν τα κεράσια και να φαίνονται σαν σταφίδες.
- σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το ταψί με τα κεράσια μέσα μέχρι να κρυώσει ο φούρνος για 30 λεπτά.
Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα κεράσια σε ένα μπολ και να τα καλύψουμε με μεμβράνη σε θερμοκρασία δωματίου. Φυλάσσουμε για 1 μήνα.