5) pandrosia: Καινοτομία με βάση την αλόη!

Λεζάντα: Κρυσταλλένια Δρόσου, CEO & Founder της pandrosia

Η pandrosia είναι μια εταιρία με «πράσινη» φιλοσοφία. Η Κρυσταλλένια Δρόσου, CEO & Founder της pandrosia, μίλησε στο Say Yes …to the Press για τα καινοτομικά προϊόντα με βάση την αλόη αλλά και για το όραμά της.

Η pandrosia είναι μία οικογενειακή επιχείρηση,  μια «πράσινη» εταιρία. Μιλήστε μας για την ιστορία και τη φιλοσοφία της.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια όταν ο πατέρας μου, Παύλος, αποφάσισε να φυτέψει στα κτήματά μας στο Πυλί της Κω, το Θαύμα της φύσης, που ονομάζεται αλόη.

Η αγάπη και η ιδιαίτερη βιωματική σχέση με τη φύση του τόπου του τον οδήγησαν στη δημιουργία του κτήματος αυτού, που αποτελεί και το “ησυχαστήριό” του όπως συνηθίζει να λέει.

Κάπου ανάμεσα στο μεράκι, στην αγάπη που τρέφω για εκείνον και τον τόπο μου και σε αυτή την ευλογημένη Γη που έζησε και έδρασε ο Πατέρας της Παγκόσμιας ιατρικής, Ιπποκράτης, γεννήθηκε η pandrosia. Και κάπου εκεί ξεκίνησε ένα υπέροχο ταξίδι που έχει ως βασικό άξονα το όραμά μας, ένα όραμα που οδηγεί κάθε μας βήμα και δεν είναι άλλο από υγεία, ομορφιά και ευεξία για όλους. Σήμερα η pandrosia αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση ευζωίας για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Σε τι συνίσταται η καινοτομία της pandrosia;

Η καινοτομία της pandrosia έγκειται τόσο στη δημιουργία νέων, καινοτόμων και αποτελεσματικών προϊόντων όσο και στις μεθόδους που χρησιμοποιούνται, οι οποίες είναι αποτέλεσμα έρευνας που προέκυψε σε συνεργασία με την επιστημονική μας ομάδα.

Σε όλα τα προϊόντα pandrosia, χρησιμοποιούμε ως πρώτη ύλη, την κορυφαίας ποιότητας βιολογική αλόη που καλλιεργούμε στα κτήματά μας στην Κω, δίχως το παραμικρό ίχνος προσμίξεων από εισαγόμενο συμπύκνωμα αλόης. Από τον βιολογικό αυτό θησαυρό, αποσπούμε τη μέγιστη ποσότητα και τη βέλτιστη ποιότητα με τις πλέον καινοτόμες και ασφαλείς μεθόδους.

Ως εκ τούτου, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε από τα πιο ποιοτικά εκχυλίσματα οργανικού τζελ αλόης από το πολύτιμο αυτό φυτό.

Στην pandrosia, η συγκέντρωση του θαυματουργού τζελ της αλόης γίνεται με απόλυτα χειρωνακτικό τρόπο. Τα έμπειρα ανθρώπινα χέρια είναι το μόνο “εργαλείο” που χρησιμοποιούμε για να συγκεντρώσουμε τον μαγικό χυμό του φυτού, χωρίς να το “τραυματίσουμε”. Τα φύλλα, που επεξεργάζονται αμέσως μετά την συγκομιδή και με προσεκτικό φιλετάρισμα, αφαιρείται το εξωτερικό φύλλο και παραμένει το καθαρό τζέλ. Το τζελ αλόης διατηρείται ωμό και ακατέργαστο και έτσι δεν μειώνεται η δράση του από τις υψηλές θερμοκρασίες που προκαλούν αλλοίωση των δραστικών ουσιών. Στη συνέχεια, αυτό το καθαρό, ωμό, ακατέργαστο τζελ αλόης συσκευάζεται, σφραγίζεται και ψύχεται. Στην pandrosia κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παράγουμε τα πιο αγνά, δραστικά και αποτελεσματικά προϊόντα, και για να το επιτύχουμε αυτό, πρέπει να κρατήσουμε την ποιότητα της πρώτης ύλης – αυτό το πολύτιμο τζελ αλόης – στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα.

Κλείνοντας αυτό το κομμάτι θα ήθελα να τονίσω ότι στην pandrosia σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας εφαρμόζεται  ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και διασφάλισης ποιότητας των προϊόντων σύμφωνα με τα πολλαπλά πρωτόκολλα εσωτερικής διαπίστευσης ανάλογα με το είδος της παραγωγής.

 

Ποια είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζετε;

Μελλοντικά σχέδια υπάρχουν πολλά και σε διάφορες κατευθύνσεις. Έχουμε ήδη ανοίξει κάποιες αγορές στο εξωτερικό και στα επόμενα σχέδιά μας είναι σίγουρα να επεκτείνουμε τέτοιου είδους συνεργασίες. Ωστόσο στην παρούσα φάση θα αρκεστώ στον στόχο που θέτουμε ως εταιρία και αποτελεί το βασικό άξονα της φιλοσοφίας μας: Να προσφέρουμε ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα για τους καταναλωτές που μας αγαπούν και μας εμπιστεύονται.

Της Βένιας Αντωνίου