Υλικά
Κοτόπουλο ολόκληρο 1 τμχ
Κρεμμύδι 1 τμχ
Σκόρδο 4 σκελίδες
Κάρυ 1 κ.σ.
Παπρικα καπνιστή 1 κ.σ.
Ελαιόλαδο 100 γρ
Ρίγανη ξερή 1 κ.σ
Κόλιανδρος Τριμμένος 1 κ.σ.
Ημίχονδρο αλάτι
Χυμός από 3 πορτοκάλια
300 γρ ρύζι basmati
1 κ.σ κάρυ
Ζωμός λαχανικών
Κρεμμύδι φρέσκο 1 τμχ
Ξύσμα από 1 lime και χυμό
Αμύγδαλα καβουρδισμένα
Κουνουπίδι
Τρόπος παρασκευής
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και τα λαχανικά κομμένα σε λεπτές φέτες. Το αφήνουμε στη μαρινάδα για μια μέρα έχοντας αλατίσει πολύ καλά όλο το κοτόπουλο και κάτω από την πέτσα
σηκώνοντας την χωρίς να τη χαλάσουμε. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα πριν το ψήσουμε. Ύστερα ψήνουμε
για μια 1- ½ με 2 ώρες στους 170 βαθμούς πάνω σε σχάρα.
Βράζουμε το ρύζι μέχρι να είναι έτοιμο στον αρωματικό ζωμό με το κάρυ. Σουρώνουμε και από πάνω βάζουμε το ξύσμα και το χυμό
από το lime τα αμύγδαλα χοντροσπασμένα και το φρέσκο κρεμμύδι και λίγα κομμάτια βούτυρο.
Στο τέλος προσθέτουμε το ψητό κουνουπίδι το οποίο το έχουμε σωτάρει σε ένα τηγάνι και σβήνοντας με χυμό από lime.