6) Beauty Cooking: Μαγειρεύοντας… αγνά καλλυντικά!

λεζάντα: Ελένη Καρτσιώτη, δημιουργός του Beauty Cooking

 

Η Ελένη Καρτσιώτη, δημιουργός του Beauty Cooking, ξεκίνησε το ταξίδι της στην αρωματοθεραπεία το 2009, όταν ήδη έφτιαχνε αυτοσχέδια καλλυντικά για προσωπική χρήση με υλικά που υπήρχαν στο σπίτι της, όπως ζάχαρη και ελαιόλαδο. “Τότε ήταν που θέλησα να κάνω κάτι δικό μου και έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το χειροποίητο καλλυντικό και σαπούνι” μας είπε η Ελένη Καρτσιώτη, που το 2011 υλοποίησε το όνειρό της, δημιουργώντας την Beauty Cooking με έδρα το Λιτόχωρο Πιερίας. Εκεί, στους πρόποδες του Ολύμπου δημιουργεί τα προϊόντα της από αγνά υλικά και “πάντα με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους”.

Με πάθος για δημιουργία και τόλμη για επιχειρηματικότητα

“Στην αρχή πολλοί πίστευαν ότι θα τα παρατούσα… όμως έγω ήξερα ότι είναι μία από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου” ανέφερε η Ελένη Καρτσιώτη που θυμάται με νοσταλγία τα πρώτα της βήματα: “Το πρώτο προϊόν μου ήταν τα έλαια λεβάντας! Τα προϊόντα μου τα λέω παιδιά μου, τα αγαπώ πραγματικά… Θυμάμαι ότι στα πρώτα μου βήματα, όταν έβαζα το lip balm που είχα παρασκευάσει σε βαζάκια βούρκωνα συνεχώς από χαρά και συγκίνηση!”.

“Προσεγγίζω τα προϊόντα μου από την οπτική γωνία του καταναλωτή” επισημαίνει η δημιουργός του Beauty Cooking και αυτό που της δίνει δύναμη να συνεχίζει με πάθος αυτό που τόσο αγαπάει είναι “η χαρά να ικανοποιώ με τα προϊόντα μου τον κόσμο. Αυτή για μένα είναι η μεγαλύτερη πληρωμή. Γιατί το κάθε προϊόν πρέπει να κάνει αυτό που υπόσχεται και ο κόσμος να το νιώσει έτσι…”.

Τι μάθημα έχει πάρει για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα; “Πρέπει να είσαι ρεαλιστής για να επιβιώσει μια ελληνική επιχείρηση. Και φυσικά πρέπει να υπάρχει ευελιξία! Ωστόσο, όταν δουλεύεις, έχεις πάντα αποτέλεσμα, αρκεί να έχεις και ήθος”.

 

info

H Eλένη Καρτσιώτη μαγειρεύει χειροποίητα φυσικά καλλυντικά, σαπούνια αρωματοθεραπείας, κρέμες, lip balms, τονωτικές λοσιόν, υγρά σαπούνια και πολλά άλλα. Δείτε όλες τις σειρές των καλλυντικών της και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες εδώ https://beautycooking.gr/ και εδώ https://www.instagram.com/elenikartsioti_beauty_cooking/?hl=el

Της Βένιας Αντωνίου