6) Φρικασέ με κοτόπουλο και άγρια χόρτα

 

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @Akti Restaurant του Ομίλου Margi Hotel

 

 

Σήμερα το μενού έχει φρικασέ!

Υλικά

500 γρ μπούτι κοτόπουλο

500 γρ άγρια χόρτα

1 τμχ πράσο

1 μάτσο φρέσκα κρεμμύδια

2 κρεμμύδια λευκά

200 γρ μανιτάρια λευκά

1 σκελίδα σκόρδο

Ζωμός κοτόπουλο

Μισό μάτσο μυρώνια

Άνιθος

Μαϊντανός

4 τμχ λεμόνια

1 τμχ φινόκιο

200 ml λευκό κρασί

1 κ.σ. Corn flour

4 κρόκοι αβγού

 

Τρόπος παρασκευής

Σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, αφαιρούμε και προσθέτουμε τα λαχανικά μας ψιλοκομμένα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά. Βράζουμε τα χόρτα ξεχωριστά και τα προσθέτουμε στο τέλος να βράσουν λίγο με το κρέας.

Για το αβγολέμονο

Σε μια μπασίνα βάζουμε τους κρόκους, το corn flour και τον χυμό από τα λεμόνια.Ρίχνουμε σιγά σιγά ζωμό ανακατεύοντας για να μην κόψουν τα αβγά.Το μυστικό είναι να πιάσουμε την μπασίνα από έξω και -αν είναι αρκετά ζεστή- με το που ρίξουμε μέσα στην κατσαρόλα το μίγμα δεν θα κόψει. Ανακινούμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς για να δέσει το μίγμα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας, τα μυρώνια και το ξύσμα από δύο λεμόνια.