Γεύσεις από Κρήτη by KRIVEK

Tι θα λέγατε για μία βραδιά με αγαπημένους φίλους και ξεχωριστές γεύσεις;
Όποιος έχει δοκιμάσει την κρητική κουζίνα έχει ταξιδέψει σε έναν πλούσιο γευστικό κόσμο, γεμάτο συγκινήσεις! Σας προτείνουμε απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα, που παντρεύουν την παράδοση με τη φαντασία.

Τι έχει το μενού
Σαλάτα σταμναγκάθι με κρητικό απάκι

Θα χρειαστείτε:
• 300γρ. σταμναγκάθι καθαρισμένο
• 15 φέτες Παραδοσιακό Απάκι KRIVEK κομμένο σε φέτες
• 50γρ. καρυδόψιχα λεπτοτριμμένη

Για το dressing
• 1 κ.σ. μέλι
• 2 κ.σ. ξύδι
• 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Πώς γίνεται:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το dressing και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
– Σε ένα μικρό τηγανάκι, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, σοτάρουμε τις φέτες από το Παραδοσιακό Απάκι KRIVEK μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
– Βάζουμε το σταμναγκάθι στη σαλατιέρα, το περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την καρυδόψιχα, τις φέτες από το Παραδοσιακό Απάκι KRIVEK και … έτοιμη η σαλάτα μας!

TIP
H Σειρά καπνιστών προϊόντων “το Τζάκι” από 100% εκλεκτό κρέας, κρητικά μπαχαρικά
και με τον αυθεντικό παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας σας προσφέρει εναλλακτικές
επιλογές. Έτσι, αντί για Παραδοσιακό απάκι από μπριζόλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
πανσέτα καπνιστή, μπριζόλα καπνιστή ή φιλέτο καπνιστό.

Λουκάνικο Μινωϊκό με γραβιέρα και σταμναγκάθι & πατάτες τηγανητές με ρίγανη και λεμόνι

Θα χρειαστείτε:

• Λουκάνικο Μινωϊκό με γραβιέρα και σταμναγκάθι της KRIVEK
• Ελαιόλαδο
• 7- 8 πατάτες
• Ρίγανη
• 1-2 λεμόνια

Πώς γίνεται:
– Ψήνουμε τα λουκάνικα στη σχάρα ή στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε μία πιατέλα και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με λεμόνι. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις περιχύνουμε με λεμόνι. Στη συνέχεια τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε για μισή ώρα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Μετά τις στραγγίζουμε από το λάδι και προσθέτουμε ρίγανη. 

Tip
Μπορείτε να εμπλουτίσετε το πιάτο σας με ψητά μανιτάρια με χοντρό αλάτι, θυμάρι και λίγο μέλι.

Οι επιλογές είναι πολλές!
H KRIVEK διαθέτει μία πλήρη γκάμα λουκάνικων. Έτσι, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε λουκάνικο Κοτόπουλο, λουκάνικο Μοσχαρίσιο, Πρασσάτο ή Χωριάτικο.