Σχεδόν ενάμιση αιώνα στο Πλωμάρι της Λέσβου παράγεται ένα απόσταγμα με αγάπη και μεράκι. Ένα παραδοσιακό ποτό που με την πρώτη του γουλιά είναι σαν να γεύεσαι την ίδια την Ελλάδα: γλυκάνισος και θαλασσινή αλμύρα, παρέα, τσουγκρίσματα στον αέρα, ξανθός ήλιος και τραπεζάκια δίπλα στο κύμα κι αυτό δεν είναι άλλο από το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.
Το πλέον χαρακτηριστικό εθνικό απόσταγμα χρόνια τώρα ενώνει τις παρέες, συμπυκνώνοντας στη γεύση και στα αρώματά του όλη την πεμπτουσία της ελληνικής κουλτούρας.
Τις μέρες του καλοκαιριού, το Ούζο Πλωμαρίου το παραδοσιακό απόσταγμα με τη μεγάλη ιστορία, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις συναντήσεις με την παρέα, τις καλοκαιρινές εξορμήσεις και γενικά σε κάθε ραντεβού στον ήλιο. Γουστόζικο και σπιρτόζικο δίνει γεύση στο καλοκαίρι και απογειώνει κάθε εμπειρία, από μάζωξη σε ταράτσα μέχρι και την εξόρμηση σε κάποιο νησί, άλλωστε, έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ώρα της παρέας, της ζεστασιάς, της ανεμελιάς και της χαλαρής διάθεσης.
Δεν χρειάζονται πολλά – πολλά για να το απολαύσουμε ιδανικά, απαραίτητο όμως είναι το σωστό σερβίρισμα, πρώτα ούζο μετά νερό και στο τέλος ο πάγος.
Έτσι, απελευθερώνονται όλα τα αρώματα και μπορούμε να γευτούμε την κάθε λεπτομέρεια που κρύβεται μέσα στο ντελικάτο μπουκάλι.
Κλείνοντας τα μάτια, με κάθε γουλιά μεταφερόμαστε σε στιγμές ανέμελες, αισιόδοξες, καλοκαιρινές, γεμάτες δροσιά και ήλιο, όλα όσα δηλαδή θυμίζουν την Ελλάδα και συγκεκριμένα το ελληνικό καλοκαίρι!
Αυτό που κάνει τόσο ιδιαίτερο και αγαπητό το Ούζο Πλωμαρίου είναι η αυθεντική συνταγή και η ιστορία του, η οποία ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα στη Λέσβο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη απόσταξη. Με έμφαση στους εξαιρετικής ποιότητας καρπούς και βότανα δημιουργείται ένα απόσταγμα εξαιρετικής ποιότητας. Μάλιστα, ο γλυκάνισος, το βασικό συστατικό, καλλιεργείται στα ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας στο Λισβόρι και θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο λόγω του μικροκλίματος της περιοχής. Το αποτέλεσμα αυτής της μυστικής συνταγής σφραγίζεται στη φημισμένη συσκευασία με τον χαρακτηριστικό φελλό, προσφέροντας μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης.
Το φετινό καλοκαίρι έρχεται και μας καλεί να αφήσουμε πίσω μας τα δύσκολα. Τα καλοκαιρινά ραντεβού μας στον ήλιο μας ανεβάζουν τη διάθεση να απογειώσουμε την κάθε ηλιόλουστη μέρα, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και με Ούζο Πλωμάρι.
Στην υγειά μας!