Cake καρότου
Υλικά:
Μείγμα Α΄
300 γρ λάδι αραβοσιτέλαιο
550 γρ αυγά
720 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Βανίλια
Μείγμα Β΄
600 γρ αλεύρι μαλακό
15 γρ μπέικιν πάουντερ
10 γρ αλάτι ψιλό
10 γρ κανέλα σκόνη
1 λεμόνι ξύσμα
Μείγμα Γ΄
300 γρ καρύδι χοντροκομμένο
400 γρ καρότο ψιλοκομμένο (στραγγισμένο καλά)
460 γρ ανανάς κονσέρβα στραγγισμένος και ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το μείγμα Α΄ σε μία μπασίνα και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το μείγμα Β΄ και ομογενοποιούμε με μία μαρίζ. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα Γ΄ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ψήνουμε στους 160ο C για 1 ώρα.
Cake με τρίμμα μήλου και κανέλα
Υλικά:
Μείγμα Α΄
250 γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Βανίλια
Αλάτι
Μείγμα Β΄
200 γρ αυγά
Μείγμα Γ΄
200 γρ αλεύρι μαλακό
8 γρ μπέικιν πάουντερ
Μείγμα Δ
3 μεγάλα ξινόμηλα τριμμένα στον τρίφτη
3 γρ κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το μείγμα Α΄ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά. Σιγά σιγά ενσωματώνουμε το μείγμα Β΄. χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει καλά. Αποσύρουμε από το μίξερ και ενσωματώνουμε το μείγμα Γ΄ με μία μαρίζ. Κατόπιν προσθέτουμε το μείγμα Δ΄.
Ψήνουμε στους 170ο C για 45΄