Donald Duck Day

Η 9η Ιουνίου είναι αφιερωμένη σε μια αγαπημένη μορφή των παιδικών μας χρόνων, τον Donald Duck! Η χαρακτηριστική φιγούρα του -μια άσπρη πάπια με ρούχα ναύτη και ανθρώπινα χαρακτηριστικά- φέρνει στον νου τόσες… χαμογελαστές αναμνήσεις!

Τι κι αν ήταν γκρινιάρης, τι κι αν έκανε συνέχεια γκάφες και του άρεσε πολύ να τεμπελιάζει… εμείς τον αγαπήσαμε με τα όλα του!

Όταν ο Walt έπλασε τον Donald

H πιο διάσημη πάπια ξεκίνησε τη λαμπερή καριέρα της το 1934, όταν o Walt Disney δημιούργησε τον Donald Duck! Tην ίδια χρονιά, στις 9 Ιουνίου, έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο στην ταινία κινουμένων σχεδίων The Wise Little Hen (Η μικρή σοφή πουλάδα).

Η Disney μάλιστα αποφάσισε να δημιουργήσει τον οξύθυμο και εκρηκτικό χαρακτήρα του Ντόναλντ ως αντίβαρο στην προσωπικότητα του Μίκυ Μάους, που είχε εξελιχθεί σε πρότυπο για τα παιδιά και θεωρούνταν υπερβολικά καλός.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1937, απέκτησε δική του σειρά ταινιών «Don Donald». Τότε εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα τρία ανιψάκια του, ο Χιούι, ο Λιούι και ο Ντιούι και ξεκίνησε δειλά το ειδύλλιο με τη Νταίζη Ντακ.

Το 1938, σε δημοσκοπήσεις για λογαριασμό της Disney, αποδείχθηκε πως ο Ντόναλντ είχε ξεπεράσει τον Μίκυ σε δημοτικότητα  και αυτός ήταν ο λόγος που η εταιρία προχώρησε σε «επανασχεδιασμό» του διάσημου ποντικού! Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η δημοτικότητα του Donald Duck άρχισε να ανεβαίνει και μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’40 είχε γίνει ο πιο δημοφιλής ήρωας της Disney. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από το 1941 είχε εμφανιστεί συνολικά σε περίπου 50 ταινίες, ενώ από το 1941 έως το 1961 πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 100.

Γνωρίζατε ότι…

Το πλήρες όνομά του είναι Donald Fauntleroy Duck.

Η φωνή του Ντόναλντ ανήκε στον ηθοποιό Κλάρενς Νας, που μιμήθηκε τη φωνή πάπιας επί 50 ολόκληρα χρόνια. Μετά τον θάνατό του, αντικαταστάθηκε από τον Τόνι Ανσέλμο.

Ο Ντόναλντ έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 173 ταινίες.

Είναι ο ήρωας που έχει παίξει στις περισσότερες ταινίες σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο χαρακτήρα της Disney.

Από το 1956 ως το 1983 οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε είχαν καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Η τελευταία του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν στη «Fantasia 2000».

Απέκτησε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame στα 70 του, το 2005.


Ο Donald Duck θα μας περιμένει στη Disneyland…

… Από τις 17 Ιουνίου 2021 η Disneyland στο Παρίσι θα επαναλειτουργήσει  με περιορισμένη χωρητικότητα και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς της Covid-19.

Μάλιστα έχουν δημιουργηθεί δύο νέα εντυπωσιακά αξιοθέατα, το Cars Road Trip και το Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Disney, τα ξενοδοχεία της Disneyland θα διατεθούν σε λειτουργία σταδιακά. Το Disney’s Newport Bay Club θα ανοίξει τις πύλες του στις 17 Ιουνίου και το Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel  θα υποδεχτεί το κοινό στις 21 Ιουνίου. Θα ακολουθήσει το Disney’s Hotel Cheyenne, την 1η Ιουλίου και το Davy Crockett Ranch στις 13 Ιουλίου.