Σήμερα που είναι η Muffin Day θα φτιάξουμε πεντανόστιμα muffin σε παραλλαγές!
Μuffin με αυγό & γαλοπούλα/μπέικον
Θα χρειαστούμε:
6 αβγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φέτες γαλοπούλας ή μπέικον
3 κ.σ. παρμεζάνα (τριμμένη ή σε μικρά κομματάκια)
Αλατοπίπερο
Πώς γίνεται:
-Βάζουμε λίγο λάδι ή μαργαρίνη στις θήκες για muffin και στη συνέχεια τοποθετούμε σε κάθε θήκη γαλοπούλα και κρεμμύδι.
-Χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε αλατοπίπερο.
-Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
-Τοποθετούμε το μίγμα στις θήκες, ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά (σε προθερμασμένο φούρνο) και… έτοιμα!
Muffin με βρώμη και μπανάνα
Θα χρειαστούμε:
300 γρ. νιφάδες βρώμης
2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.τ.γ αλάτι
3 μπανάνες (κατά προτίμηση μαλακές)
2 αβγά
250 γρ. γάλα
Πώς γίνεται:
-Βάζουμε σε ένα μπολ τις νιφάδες βρώμης, το μπείκιν, και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
-Μετά λιώνουμε τις μπανάνες τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αβγά και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
-Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμες για muffin, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου και έτοιμα!
Tip
Mπορούμε να προσθέσουμε στο μίγμα μας και νιφάδες σοκολάτας για πιο πλούσια γεύση! Ο συνδυασμός μπανάνα – σοκολάτα είναι εξαιρετικός.