Μετατρέπουμε το μπαλκόνι μας σε bοho όαση!

Ένα από τα πιο δημοφιλή trend στη διακόσμηση εξωτερικών χώρων είναι το boho στιλ. Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλο και περισσότερο περνάμε χρόνο έξω! Ας κάνουμε το μπαλκόνι μας το νέο meeting point της παρέας!

Για αρχή εστιάζουμε στα υλικά και στις υφές που θα δώσουν το στίγμα! Επιλέγουμε έπιπλα από ρατάν, ψάθες, καλάθια, ενώ μπορούμε να φτιάξουμε έναν “φράχτη” από μπαμπού. Το χρώμα του ανοιχτού ξύλου και οι αποχρώσεις του μπεζ και του λευκού δημιουργούν ένα αρμονικό αποτέλεσμα που μας χαλαρώνει.

Tip

Εντάξτε ethnic στοιχεία για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μπορείτε να επενδύσετε σε χρωματιστά ethnic μαξιλάρια ή σε μια ωραία μαξιλάρα σε έντονα χρώματα.

Ένα με τη φύση…

Οι αποχρώσεις της άμμου δημιουργούν ένα πολύ ελκυστικό αποτέλεσμα. Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξουμε συνθέσεις που θα περιέχουν και άμμο. Μπορούμε να βάλουμε άμμο και κοχύλια σε γυάλες καθώς και να επιλέξουμε απλά βάζα όπου θα προσθέσουμε Pampas grass. Επίσης, να φτιάξουμε μπουκέτα ή στεφανάκια από στάχια.

Σκεφτόμαστε… κάθετα!

Εξοικονομούμε χώρο και δημιουργούμε “κάθετο κήπο” στο μπαλκόνι μας! Τα ράφια στον τοίχο μπορούν να φιλοξενήσουν τα φυτά μας και να μας δώσουν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε κάπου μακριά από το σπίτι μας. Οι κάκτοι και τα παχύφυτα δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση και ταιριάζουν πολύ στην boho διακόσμηση!

Τips

– Tα ψάθινα χαλιά και οι αέρινες κουρτίνες δίνουν ξεχωριστή αίσθηση. Ένα ψάθινο καπέλο στον τοίχο είναι ένα ξεχωριστό boho item!

– Ένα κάδρο ή πολλά μικρά καδράκια στον τοίχο μπορούν να μας ταξιδέψουν…

– Όμορφα αρωματικά κεριά και φωτάκια από τη μια άκρη του μπαλκονιού ως την άλλη δημιουργούν ατμόσφαιρα!