Πέσαμε από τα σύννεφα… πάλι

Καλημέρα SayYesser!!!

Για άλλη μία φορά η επικαιρότητα μας ξεπερνά… Αλλά να σου πω κάτι που με φοβίζει; Ήμουν μέσα στο αεροπλάνο λίγο πριν την απογείωση, όταν μάθαμε για το τραγικό συμβάν στον Πειραιά. Μετά το αρχικό σοκ και μόλις συνειδητοποιήσαμε τι είχε συμβεί, βοήθησαν και τα βίντεο σε αυτό να έχουμε πλήρη εικόνα, και αφού το συζητήσαμε λίγο μεταξύ μας, η ζωή έτσι απλά συνεχίστηκε. Ως δια μαγείας συνηθίσαμε το “τέρας” και μας τάραξε μόνο για λίγα λεπτά.
Και μετά σκέφτηκα ότι οι αντιδράσεις μας είναι απαράδεκτες μεν, δικαιολογημένες δε. Έχουμε γίνει όλοι απλά παρατηρητές στην αδικία, δεν παίρνουμε θέση σε ό,τι και να συμβαίνει δίπλα μας, γιατί πού να μπλέκεις τώρα… Χθες στον Πειραιά έσπρωξαν έναν άνθρωπο από το πλοίο, το 2013 έσπρωξαν ένα παιδί από το λεωφορείο γιατί δεν είχε εισιτήριο, το 2015 πέταξαν έξω από ένα άλλο λεωφορείο έναν άλλο μαθητή… και εμείς παρατηρητές. Αυτό που ζούμε δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, όλη μας η ζωή και ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει είναι μία μαγκιά, μία σπρωξιά, μία γενική απάθεια…
Όλα είναι μία σπρωξιά και ένα ξέρεις ποιος είμαι εγώ… Όλα μία σπρωξιά, πήγαινε το αμάξι πιο πέρα εδώ είναι η θέση μου, εμένα προσπέρασες θα πατήσω γκάζι και θα σε πετύχω παρακάτω, σπρωξιές παντού σε μπαρ, μπουζούκια, super market, αεροδρόμια, θέατρα, σχολεία …στο σπίτι. Όλη μας η ζωή μία συνεχιζόμενη επιβεβαίωση για το ποιος κάνει κουμάντο, ποιος έχει το πάνω χέρι και ποιος έχει τις περισσότερες γνωριμίες.

Tip of the Day: Δεν ξέρω τι tip να σου δώσω, το μόνο που θέλω να σου πω είναι να προσέχεις γιατί τα πράγματα έχουν αγριέψει πολύ εκεί έξω. Δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσουμε από ‘δω και στο εξής, καθώς οι απόψεις διίστανται, είναι το μείνε μακριά από σπρωξιές και προβλήματα ή μίλα, δράσε και βοήθα τον διπλανό σου; Δεν ξέρω, εδώ που φτάσαμε θα σου πω δράσε κατά βούληση, να έχεις προτεραιότητα τη σωματική σου ακεραιότητα αλλά να ρίχνεις και καμία ματιά και στον διπλανό σου. Ίσως η συμπεριφορά σου να γίνει παράδειγμα και ίσως όλοι μαζί να γίνουμε η αιτία την επόμενη φορά να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή.