Η θετική στάση δεν είναι προορισμός, είναι ταξίδι…

Καλημέρα SayYesser!!!

Λένε πως η πρώτη εντύπωση που έχουμε για κάποιον είναι καθοριστική και συνήθως είναι και η σωστή. Η πρώτη εντύπωση λοιπόν είναι στην ουσία η αύρα που βγάζουμε, το ύφος που έχουμε και η στάση μας προς τους γύρω μας.

Ένας θετικός άνθρωπος γίνεται γρήγορα περιζήτητος αφού αναβλύζει χαρά και αισιοδοξία όλο του το είναι και αυτό γίνεται γρήγορα αντιληπτό από τους γύρω του.

Με τη δύναμη της θετικής σκέψης μπορούμε να ξεπεράσουμε προβλήματα, να προσελκύσουμε ευκαιρίες και να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη χαρά και πληρότητα υιοθετώντας μια θετική νοοτροπία.

Μία από τις βασικές θεωρίες που πρέπει να αντιληφθούμε σε αυτή τη ζωή είναι πως εμείς οι ίδιοι έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε τη στάση μας σε κάθε δεδομένη κατάσταση, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ανάληψη ευθύνης για τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μας. Αναγνωρίζοντας ότι η στάση μας είναι υπό τον έλεγχό μας, μπορούμε να ενδυναμώσουμε τους εαυτούς μας να πετύχουμε θετικές αλλαγές και να αμφισβητήσουμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις μας και να τις αντικαταστήσουμε με ενδυναμωτικές. Μεταμορφώνοντας τις πεποιθήσεις μας, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες και να ανοίξουμε πόρτες σε νέες προκλήσεις.

Επίσης, καλλιεργώντας μια νοοτροπία νικητή, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας και να πετύχουμε αξιόλογα αποτελέσματα. Και για να γίνει αυτό ένας είναι ο τρόπος: ο καθορισμός του στόχου.

Ο καθορισμός στόχων είναι μια θεμελιώδης πτυχή της προσωπικής μας ανάπτυξης – και επιτυχίας και είναι το κλειδί για την ευθυγράμμιση της στάσης μας σε σχέση με όσα θέλουμε να πετύχουμε. Θέτοντας σαφείς, ουσιαστικούς στόχους και διατηρώντας μια θετική στάση απέναντί τους, μπορούμε να αυξήσουμε τα κίνητρά μας και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Από την άλλη, ο φόβος και η αντίσταση στην αλλαγή μπορεί να εμποδίσουν την πρόοδο και να περιορίσουν τις δυνατότητές μας. Με το να επαναπροσδιορίσουμε τον φόβο ως ευκαιρία ανάπτυξης και να είμαστε ανοιχτοί στην αλλαγή, μπορούμε να απελευθερωθούμε από τις ζώνες άνεσής μας και να επιτύχουμε προσωπικές και επαγγελματικές ανακαλύψεις – αποκαλύψεις.

Tip of the Day: Η ευγνωμοσύνη είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να μεταμορφώσουμε τη στάση μας και να ενισχύσουμε τη συνολική μας ευημερία. Καλλιεργώντας μια στάση ευγνωμοσύνης, μπορούμε να επικεντρωθούμε στις θετικές πτυχές της ζωής, να αυξήσουμε την ευτυχία μας και να προσελκύσουμε περισσότερους λόγους για να είμαστε ευγνώμονες.

Η στάση μας είναι μεταδοτική. Οι άνθρωποι γύρω μας επηρεάζονται από τη στάση μας, επομένως είναι σημαντικό να προσέχουμε πώς ενεργούμε και μιλάμε. Μια θετική στάση δεν είναι να είσαι πάντα χαρούμενος. Έχει να κάνει με την επιλογή να δεις το καλό σε κάθε κατάσταση, ακόμα και στις δύσκολες. Η θετική στάση δεν είναι προορισμός, είναι ταξίδι. Πρέπει να το δουλεύουμε κάθε μέρα, αλλά αξίζει τον κόπο. Εγώ λέω να το δοκιμάσω, εσύ;