Εσύ σε ποια γενιά ανήκεις;

Καλημέρα SayYesser!!!

Αν κάτι είναι τώρα τελευταία στη μόδα αυτό είναι η κατηγοριοποίηση των ανθρώπων σε boomers, millennials, generation x, generation z και τα λοιπά. Ανάλογα με το πότε είσαι γεννημένος ανήκεις και στη σχετική κατηγορία:

  • Greatest Generation: Born 1901-1924.
  • Silent Generation: Born 1925-1945.
  • Baby Boomers: Born 1946-1964.
  • Generation X: Born 1965-1980.
  • Millennials: Born 1981-1996.
  • Generation Z: Born 1997-2012.
  • Generation Alpha: Born 2013-2025.

Όσοι ανήκουν στις κατηγορίες Greatest Generation, Silent Generation και Baby Boomers ήρθαν σε επαφή με το internet σε μεγάλη ηλικία. Αυτοί που ανήκουν στην κατηγορία Generation X ορίζονται ως ψηφιακοί μετανάστες, δηλαδή ναι μεν γνώρισαν το Internet αλλά είναι και νοσταλγοί της περιόδου που έζησαν χωρίς αυτό. Οι Millennials (εδώ ανήκω οριακά εγώ) ήμασταν στην ουσία η πρώτη γενιά που μεγάλωσε με Internet ενώ οι Generation Z, οι ψηφιακοί ιθαγενείς όπως τους αποκαλούν, είναι τα άτομα που δεν γνώρισαν κάτι άλλο παρά μόνο τον ψηφιακό κόσμο γεμάτο από Internet & Smartphones. Τέλος, έχουμε την Generation A, τη νεότερη γενιά που γεννήθηκε εξ ολοκλήρου τον 21ο αιώνα και προβλέπεται να είναι η πιο τεχνολογικά αναβαθμισμένη όλων των εποχών, αφού πιθανολογείται πως θα διαμορφώσει το μέλλον με τρόπους που μάλλον δεν έχουμε αρχίσει καν να φανταζόμαστε.

Tip of the Day: Βασική Αρχή της Έβδομης Γενιάς (Generation A) είναι εκτός από τις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό κόσμο να έχει την πλήρη ευθύνη για το μέλλον του κόσμου, καθώς καλείται να πάρει τις πιο σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την ενέργεια, το νερό και τους φυσικούς πόρους αλλά και να διασφαλίσει ότι αυτές οι αποφάσεις θα είναι βιώσιμες για άλλες επτά γενιές στο μέλλον. Και επειδή το νούμερο επτά δεν είναι τυχαίο και δεν το βγάζω από το κεφάλι μου, να σε ενημερώσω λοιπόν πως “Η Αρχή της Έβδομης Γενιάς” βασίζεται σε μια αρχαία φιλοσοφία των Haudenosaunee (Iroquois) ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουμε σήμερα θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα έναν βιώσιμο κόσμο επτά γενιές στο μέλλον. Πόση γνώση να μοιραστούμε πια;
Αλήθεια, εσύ σε ποια γενιά ανήκεις;