Και οι εκπτώσεις θέλουν τα tips τους!

Καλημέρα SayYesser!!!

Ήρθε η ώρα να «βάλουμε το μαχαίρι ως το κόκαλο» και να σου πω την αλήθεια για το φλέγον θέμα των ημερών -που μας βασανίζει όλους θα πω με μία υπερβολή, τις εκπτώσεις…

Καλέ μου άνθρωπε, ας ξεκινήσουμε από το πιο βασικό… δεν είσαι υποχρεωμένος να ψωνίσεις κάτι επειδή είναι περίοδος εκπτώσεων. Δεν είσαι αναγκασμένος να ξεχυθείς στα μαγαζιά και να ψάχνεις να βρεις κάτι σε καλή τιμή όταν δεν έχεις προσδιορίσει ο ίδιος τι ακριβώς είναι αυτό το κάτι που ψάχνεις! Θα μου πεις και κάτι μας είπες τώρα… Περίμενε έχει και συνέχεια.

Θέλεις να σου πω μερικά έξυπνα tips για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη και κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων; Το παίρνω ως ναι και πάμε παρακάτω:

Αρχικά κάνουμε αγορές με γνώμονα τις ανάγκες μας, τις οποίες θα πρέπει να έχουμε προγραμματίσει και καταγράψει. Επιπλέον είναι σημαντικό να δίνουμε τη δέουσα προσοχή στη σχέση ποιότητας και τιμής και να ελέγχουμε τα προϊόντα ώστε να μην είναι δεύτερης διαλογής, ελαττωματικά ή απομιμήσεις. Η εγκράτεια είναι μια αρετή που θα μας χρησιμεύσει στις εκπτώσεις καθώς θα μας βοηθήσει να μην πέσουμε θύματα ψεύτικων ευκαιριών. Τέλος, η Ένωση Καταναλωτών τονίζει πως πρέπει να κοιτάμε την τελική τιμή και να μην παραμυθιαζόμαστε από το μεγάλο ποσοστό έκπτωσης.

1. Άνοιξε την ντουλάπα σου και δες τι έχεις και τι χρειάζεσαι.
2. Ζήτα κάρτα αλλαγής για τις αγορές σου ή τσέκαρε αν το e-shop δέχεται
επιστροφές. Μπορεί σύντομα να το μετανιώσεις.
3. Αν σκοπεύεις να πληρώσεις με την πιστωτική σου, μην ξεχάσεις πως τα
χρήματα είναι «δανεικά» και θα πρέπει να τα επιστρέψεις έντοκα.
4. Ακόμη κι αν η προσφορά φαίνεται μεγάλη σκέψου αν θα έδινες αυτά τα
χρήματα για ένα ρούχο ανεξαρτήτως εκπτώσεων.
5. Μη βιάζεσαι να αγοράσεις κάτι. Πάρε τον χρόνο σου και σκέψου το με ηρεμία.
Καμιά φορά η καλύτερη λύση είναι να πάρεις την απόφαση το επόμενο πρωί.
6. Μη συμβιβαστείς με κάτι που δεν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις και δεν θ’
αγόραζες σ’ άλλη περίπτωση, απλά και μόνο επειδή το βρήκες σε καλή τιμή.

Tip of the Day: Συνηθίζεις να ψωνίζεις από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που σου αρέσει; Τότε γέμισε το καλάθι σου, πριν ξεκινήσουν οι εκπτώσεις. Μόλις περαστούν οι νέες τιμές θα έχεις προλάβει σίγουρα το απόθεμα. Thank me later…