Η ΑΙ αποκαλύπτει την πιο δημοφιλή ευρωπαϊκή χώρα για το 2024

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ικανή να προβλέψει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης για το 2024. Ποια χώρα λέτε να βρίσκεται στην κορυφή;

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν βιωματικές δραστηριότητες για τα ταξίδια τους. Πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται σε μεγάλο βαθμό στη φύση και στις εμπειρίες.

Η Mabrian – που αναλύει και προβλέπει τις τουριστικές τάσεις – χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να… εντοπίσει τα πιο δημοφιλή μέρη στον κόσμο, μέσα από την ανάλυση  συνομιλιών για ταξίδια στα social media μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2023.

Ειδικότερα, αναλύθηκαν περισσότερες από 380 εκατομμύρια αναφορές στον τουρισμό προκειμένου να γίνουν σαφή τα κίνητρα των ανθρώπων για ταξίδια.

Η επιλογή των προορισμών

Με σκοπό να ανακαλύψει ποιοι προορισμοί είναι πιθανό να βρίσκονται ψηλά στις τάσεις το 2024, η Mabrian εξέτασε ποιοι προορισμοί έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση για βιωματικές δραστηριότητες. Ακόμη, ανέλυσε την προσβασιμότητα των προορισμών αναφορικά με τα αεροπορικά ταξίδια.

Η πιο δημοφιλής ευρωπαϊκή χώρα

Στην κορυφή βρίσκεται η Ιταλία. Ο ιταλικός προορισμός που κέρδισε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το Πιεμόντε, γιατί συνδυάζει φύση, πολιτισμό και γαστρονομία. Αναφορικά με την προσβασιμότητα, το διεθνές αεροδρόμιο του Τορίνο εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση από όλο τον κόσμο. Έτσι, ανεμπόδιστα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απολαύσουν τις ομορφιές της βορειοδυτικής περιοχής που σφύζει από βιωματικές δραστηριότητες. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να επισκεφθεί αμπελώνες και λίμνες και να ζήσει μοναδικές εμπειρίες. Προορισμοί στην Ιταλία που βρίσκονται στις τάσεις είναι μεταξύ άλλων η Καμπανία και η Λομβαρδία.

Δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί

Μετά την Ιταλία, συναντάμε τη Γαλλία χάρη στη Νουβελ-Ακιτέν που προσφέρει φυσική ομορφιά και γαστρονομικές απολαύσεις. Ακολουθεί η Ανατολική Αγγλία που βρίσκεται ψηλά λόγω του πολιτισμού και της πανέμορφης φύσης. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι σε όλα τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα μπορεί κανείς να φτάσει εύκολα από το Λονδίνο και μέσω των διεθνών αεροδρομίων.

Η Γαλλία ξαναχτυπά με το Οξιτανί. Εκεί, βρίσκουμε και το Κανάλ ντoυ Μιντί που προστατεύεται από την UNESCO. Συνεχίζουμε με τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στη Γερμανία όπου η Κολωνία κεντρίζει το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον και ακολουθεί μια άλλη γερμανική πόλη, το Αμβούργο. Στο τέλος, συναντάμε την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, Λισαβόνα.